onsdag 25 november 2009

En mörk tid

Det har varit en hel del publicitet kring Evelinas mormor nu ett tag.Det har både varit tv och endel tidningar och nu är hon med i veckans nr av Hemmets Journal.Hon har mycket beställningar på sina änglar och hon har fullt upp men tycker det är jätte roligt.Hoppas bara hon har vett att ta det lite lugnare och tänka lite på sig själv och stressa mindre.Men du är världens bästa mormor till våra barn och den finaste mamma man kan ha det hoppas jag du vet.
Det är en mörk trist tid och i och med att jag jobbar bara nätter så är det mörkt dygnet runt för mig just nu.Har en hel del sömn svårigheter,dels omställningen att börja jobba och saknade efter Evelina.Den gör sig starkare på mind för varje dag som går. Dagligen kämpar man med alla tårar och andnings svårigheter helst när man ska sova ,det tar på ens lilla krafter man har kvar.
Julen närmar sig och den brukar alltid vara i glädjens tecken helst för alla barn. Förra julen firade vi på avd 64 och Evelina va så förväntans full och glad trots att hon mådde så dåligt.Hon hade funderingar på om tomten visste att hon va i Lund då.Det va Evelinas egen pappa som va tomten förra året och spred både glädje och skräck i en del barn där men det va trots allt en fin jul,vår sista jul med Evelina.
Hoppas tomten inte glömmer ängla barnen.
Jag mår även dåligt över att Evelinas grav sten aldrig blir färdig.Vi har klart för oss hur den ska se ut men det tog stopp när dom inte kunde rista in en speciell grej för oss i stenen,så nu är det stopp igen ett tag för att kolla upp andra möjligheter.Hade varit så fint att ha den på plats och kunna göra lite fint till henne där uppe.Vi är där nästan dagligen och tänder ljus till henne och talar om för henne att hon är vår fina flicka,vår prinsessa och att vi saknar och älskar henne oerhört mycket.Jag brukar undra när jag är där om hon ser mig och hör vad jag säger till henne.Jag hoppas verkligen det.

måndag 16 november 2009

Svt västnytt och olika tidningar




http://www.kvp.se/nyheter/1.1781852/4-ariga-evelinas-dod-ska-bli-hjalp-for-andra

http://hallandsposten.se/nyheter/laholm/1.642642

söndag 8 november 2009

Abba och Reportage

Trots att vi inte vill att vårt liv ska se ut som det gör just nu,så är det detta som är vår verklighet.
Vi har egentligen ingen större lust att gå ut och absolut inte roa oss.Alla säger att Evelina hade velat att vi skulle fortsätta umgås och gå ut med våra vänner och fram för allt att vi ska skratta och vara glada.Dom har säkert rätt om det,men jag ser inte det riktigt så ännu. Evelina va en pigg glad tjej som ville hänga med på allt och då menar jag allt. Om hon inte fick följa med av någon anledning så blev hon både ledsen ,sur och arg på oss och det är väl där jag är ännu i tänket.Hon va för det mesta med oss på allt vi gjorde det va sällan vi lämnade bort henne och nu i efter hand önskar man så klart att man aldrig lämnat bort henne nån gång utan varit med henne vartenda minut av dom få åren vi fick glädjen att ha henne hos oss.
Så i fredags va vi ute med goda vänner och tittade på Abba showen åt en god buffe och bra underhållning.Med något glas vin i huvudet så kommer tankarna mer och mer och man tittar sig runt omkring och tänker på alla som är där och ser oss,och det räcker någon säger fel sak vid fel tid punkt så hugger jag direkt.Roligt? Ja till viss del såklart,men det va en jobbig lördag sen med mycket tårar och ångest.
Lördagen bestod ju också av ett mycket fint reportage om vår flicka och insamlingen från änglarna. Det va Ingela på Kristianstadsbladet och fotografen Ronnie som va här i veckan.Vi tycker väldigt mycket om denna reporter som är en mycket varm och god människa.Tar sig verkligen tid och lyssnar till allt och lägger märke till allt även vårt innersta och livet runt omkring oss.Vi är mycket nöjda som sagt och det känns som om folket där ute verkligen har fått lära känna vår underbara prinsessa.För alla er som läst reportaget och sett bilden på Evelinas stora syster så ska ni veta att dom är så lika och det är till en glädje för oss alla.
(Önskar jag kunde lägga in länken riktigt men det verkar hopplöst för mig.Men om man kopierar den så kommer man till inslaget direkt)
http://www.kristianstadsbladet.se/article/20091107/KRISTIANSTAD/711079756
Underbart glädjande är det så klart att det är en bit över 100 000 insamlat på Evelina fonden och det kan vi väl tacka "änglarna" för och bara hoppas att pengarna ska kunna rädda fler barn i cancer.Även besökarna är nu uppe i 100 000 och det känns fantastiskt att så många läser om vårt liv.Hade Evelina levt så hade hon sagt "Gör alla detta för mig? Jag fattar inte det" precis så skulle hon sagt.Hon kunde inte förstå varför så många va så snälla mot henne,men hon gillade det mycket.Vi vet Evelina,för du är en underbart god liten flicka och man kan bara älska dig hjärtat.

Imorgon är det 6 månader sedan vi miste vår lilla älskling och allt känns fortfarande ofattbart och längtan efter henne är väldigt jobbig att hantera.Jag önskar ibland så mycket att jag fick krama henne igen och då skulle jag aldrig släppa taget

tisdag 3 november 2009

En kväll med Andarna

Ikväll har jag och fina vännen Cissi varit på seans i Broby. Det var Marit Månfalk som va andarnas talare i kväll och jag fick fullt förtroende för henne och denna magi eller vad man ska kalla det. Jag har alltid trott att det finns något efter livet på jorden och ikväll stärktes den tron.
Evelina trädde inte fram men jag förstår henne och väntar tills hon är redo för det,och jag också ska vara mer redo.
Jag åkte dit full i förväntan,nyfiken het och en liten rädsla. Det va ca 50 personer där ikväll och hon började tala till var och en,inte till alla men endel.Cissi fick kontakt med en faster och det stämde allt hon sa och hon kände igen beskrivningen av henne,alla dom andra hon talade med kände också igen det som sades.
Efteråt så blev det lite fika och Marit satte sig hos oss och vi pratade lite.Cissi sa att hon mest va här ikväll för min skull och inte sin egen del.Marit såg lite underlig ut och frågade mig lite om det va länge sedan den personen jag sökte lämnade jorde livet.Jag sa ju då att det va ett halvt år sedan och hon sa då att hennes pappa gått bort för ett halvår sedan och att han inte hade visat sig än utan att det tar lite tid.Hon började sen prata om att det alltid va jobbigt när man skulle ha kontakt med yngre människor allra helst barn sa hon och tittade lite extra på mig,kände hon nått???Om personen har varit sjuk och fått mycket morfin och andra starka läkemedel så tog det längre tid för att det måste gå ur själen för det blokerar eller nått sånt.Och om man har stor sorg och tänker mycket på personen man vill ha kontakt med så blokerar man även då anden att ta sig igenom.Jag är helt nöjd med mina nya upplevelser i kväll och är säker på att jag någon gång kommer att få kontakt med Evelina.Alla som tvekar om ett liv efter döden eller något liknade kan jag varmt rekomender att gå på en seans,tron stärks och man får ett slags lugn inom sig. Jag tänker försöka igen om ett halv år tror jag.
Fick idag ännu en fin dikt som jag måste låta er läsa,denna gången va det Cissi som tänkte på mig när hon såg den och den är verkligen fin och värmer.

Brevet från himlen till min älskade mamma

Nu är jag här i himlen och tittar ner på dig,
jag vet och jag känner,hur du saknar mig.
Jag känner av din stora smärta,
som du för alltid har i ditt hjärta.

Jag kom ner till jorden ett litet tag,
detta va en skriven lag.
Min tid på jorden blev inte lång,
jag skulle tillbaka till himlen, nästa på en gång.

Ett lån till dig jag bara var,
och jag kunde inte så länge stanna kvar.
För jag var en gammal själ,
och detta kände du mamma,så väl.

Älskade mamma när du känner en kärleksfull vind,
är det jag som smeker din tårfyllda kind.
När du känner saknad och sorg i ditt bröst,
är det jag som finns bredvid dig och ger dig tröst.

När jag står vid din sida ibland,
känner jag vårt starka kärleks band.
Då längtar jag också efter dig,
precis så starkt som du längtar efter mig.

Men varje gång du stilla viskar mitt namn,
känn hur jag kärleksfullt tar dig i min famn.
Känn hur jag ger dig av all min styrka,
och vet att du är den mamman jag alltid ska dyrka.

Älskade mamma,jag ber dig,lev ditt liv fullt ut,
tills den dagen ditt liv tar slut.
För då min älskade mamma och vän
ska du och jag åter mötas igen.

skriven av Marcus Mamma
Marie-anne Thörnström den 21-4-2003

Eller hur visst va den bara för underbar och den är även skriven för alla underbara pappor slår jag vad.
Älskar dig Evelina prinsessan/Mamma

söndag 1 november 2009

"Mina tjejer"


Det va så hon sa lilla Evelina om Emelie och hennes handbolls lag, "mina tjejer" alla va hennes kompisar och hon älskade att få sitta med under taktik snacket.
Idag va det dax igen för Kristianstads handbolls flickor F 96 att visa hur duktiga dom är.Det har varit cup i Malmö i helgen och dom tog guld.Super fint kämpat tjejer som mötte Pandora i finalen och vann med 20-10.
Annars har det varit en helg i sorgens tecken med massor av ljus på kyrkogården.Tack alla som varit snälla och tänt ljus och lämnat blommor och kransar uppe hos Evelina,där va så fint.Inte mindre än ca 13 ljus har brunnit där i helgen.
Ska från och med i natt börja jobba 50% och det känns väl ok bara att man är så trött idagar efteråt. Man kämpar emot och försöker fungera som innan pratar på om annat på jobbet,men när man väl lägger sig kommer ångest och tårar av att inte ha tänkt på henne och ligger vaken
11/2 timme innan man till slut somnar ut mattad.
Känner mig ofta sur och bitter på allting och finner ingen mening med något egentligen.Den ständiga frågan om Varför ekar i huvudet ,den ständiga smärtan i bröstet som man aldrig blir kvitt och Hoppet om att hon ska komma tillbaka finns hela tiden.