lördag 16 februari 2013

Dagar som paserat ...

Dagarna går och vi är redan i mitten på Februari på det nya året.
Börjar bli väldigt trött på snön och blasket och gråa dagar, nu kan våren få komma precis när som helst.
                                                           Evelina betyder Vänlig

I tisdags hade Evelina namnsdag. En dag man längtar och saknar extra mycket sin lilla flicka.
Minns att Evelina inte riktigt förstod vad namnsdag innebar, men hon var väldigt glad att ha en dag med hennes namn och bli lite extra firad.

Alla hjärtans dag hos Evelina

Sen kom Alla hjärtans dag också denna veckan. Och det är ju ännu en dag som skär som knivar i hjärtat. Sen barnen varit små så har jag alltid köpt något litet till dom denna dagen, för dom är ju mina hjärtan. Så även detta året så klart. Evelina fick röda tulpaner och en nalle uppe vid sin vilo plats och jag tyckte själv det såg mycket käleks fullt ut där.

Sen igår var det Internationella Barncancerdagen.
Jag hade meddelat att jag var villig att hjälpa till här i vår stad, för det skulle tändas 300 marschaller runtom i städer och dom skulle symbolisera dom 300 barn som insjuknar i cancer varje år. Samtidigt skulle man kunna skänka pengar och få lite information.
Det är skrämmande att se att folk inte bryr sig särskilt mycket och bara rusar förbi. Och jag blev väldigt besviken när jag såg den lilla plats i Kristianstadsbladet som handlade om Barncancerdagen. Istället smäller dom upp på första sidan om IFK som det annars står om ändå så gott som varje dag i tidningen.
Det är en dag om året som är internationella Barncancerdagen och den får inte mer uppmärksamhet än så. Den har inte ens en egen dag i Almanackan !!! Men fettisdagen och kanelbullens dag, det ska vi ha. Helt sorgligt faktiskt. Det handlar ju om barn och en svår sjukdom som många inte överlever.....

På alla hjärtansdag köpte jag mig en present 

2 kommentarer:

 1. Hej!

  Jag beklagar sorgen. De måste ha varit tufft.

  Mitt namn är Amaia Nordström och jag tänkte fråga er om det är okej om jag kunde få kontakta er via er mail eller via telefon och ställa lite frågot om ALL. Jag och min kompis (Felicia) har ett projektarbete och vi skriver om just ALL och vi skulle behöva prata med någon som har varit med om hur det känns som anhörig att uppleva en sådan sjukdom. Jag förstår om ni inte känner för att ställa upp, men de skulle vara snällt om ni ville. Ni kan nå mig på xmajis@live.se eller på min blogg som jag skrev.

  Tack på förhand
  Amaia Nordström

  SvaraRadera
 2. Hej Cilla, ja saknaden efter våra barn går aldrig över och särskilt svårt är det vissa dagar så som du skriver. Det andra du skriver om här är ju hur samhället är, tycker jag, så fort det är ngt svårt så håller de som inte är drabbade för öronen och blundar. Media vill inte heller skriva ngt om det inte är brutalt och skämmande. Försökte få Smålandsposten att skriva lite om ett loppis vi hade i Växjö där intäkterna gick till BCF. Det blev en knappt synlig notis, medan halva tidningen var full av diverse sport och helt "oviktiga" nyheter.
  Många kramar till er
  Nera

  SvaraRadera