fredag 3 juni 2011

En Ängel till Låns av Humlan Milton

Detta är ett boktips: En Ängel till Låns av Humlan Milton. En sann berättelse om en liten pojke med cancer och deras resa med allt hemskt vad det innebär. Jag känner så igen mig i denna boken. Alla snabba händelseförlopp från att må ganska bra till att allt bara vänder till värsta mardrömmen. Inte nog med att dom befinner sig just på Lunds universitetssjukhus, och avd 64 där vi också tillbringade våra dagar in i det sista, kom fram till att våra vägar kanske har mötts, då Calle också gick bort i maj -09 precis som Evelina. Calle som boken handlar om blev också bara 4 år som Evelina, men han kämpade med sin cancer i 3 år av sina 4 år i livet.
Livet är grymt och ingen går säker. Det kan hända vem som helst och när som helst hur grymt det än låter men det är det som är verkligheten..
Jag känner igen alla Humlans tankar och känslor och hon får mig att känna mig normal mitt i allt helvete. Mina tankar är inte onormala......det är såhär man fungerar efter att ha mist sitt barn. det som aldrig fick hända , det hände...
Man funderar ideligen på om man har gjort något fel, när man bär barnet i magen, efter förlossningen och under upp växten......men jag gjorde ingen skillnad på någon av graviditeterna eller något annat.
Varför kan man inte sluta klandra sig själv för att man inte kunde rädda sin flicka , det är något vi försöker lära oss leva med.
Vad jag vill säga är att denna boken är helt fantastisk fast på ett mycket sorgligt sätt. Jag fick sluta läsa många gånger för jag såg inget för alla tårarna och känslorna över min egen förlust. Man känner så med familjen och man får uppleva sjukvården och alla dess fel och brister och hur det är att försöka leva vidare och ta hand om allting som man måste göra efter att någon gått bort.
Vi har själva upplevt allt detta, så det blev en mycket stark läsning, och förstod dom fullt ut. Detta är en bok för alla, inte bara för dom som lever med ett cancersjukt barn, utan för precis alla. Man vet aldrig när det händer............

Tack till Humlan för att du delat med dig av Calles resa. jag har hela tiden velat skriva en bok men aldrig vetat hur jag ska börja, men i denna bok står precis allt jag själv velat få fram.........

4 kommentarer:

 1. Jag har läst boken. Och skrev något liknande i min blogg. Humlan beskriver det mesta som om det vore min resa från början till slut. En riktigt bra bok. Kram på er alla

  SvaraRadera
 2. Tror jag ska läsa den, jag har ju inte haft ett sjukt barn i cancer men väl en kusin som stod mig väldigt nära och min mamma.
  Ha en trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag har hört tals om boken, kommer definitivt läsa den nu när jag läst ditt inlägg.
  Kram från oss i Växjö

  SvaraRadera
 4. Jag har också läst boken och tycker verkligen att fler ska göra det. Jag var på en föreläsning som hon höll i för ett tag sedan och fast det är svårt att hålla tårarna borta är det så nyttigt att höra att det finns människor som henne. En livs levande eldsjäl.

  SvaraRadera