lördag 21 juli 2012

Semestern slut och vardagen ska ta vid

Vad 4 veckors semester går fort. Det känns som en evighet när man går på semestern men vipps så är den slut. Och vilken semester sen då. Regn regn regn, inget fint väder alls och ingen strand för vår del. Så nu är det bara att bita ihop och jobba sig igenom ett år tills nästa semester.
Visst har vi haft det avkopplande och skönt ändå. Man kan sammanfatta den med korta ord
Svullen, sol blekt och vatten skadad .......
Vi har varit en tur i Göteborg med husvagnen och några dagar i sommar stugan, men annars har vi mest hållit oss hemma vid. Hunden har ju haft endel turer hos veterinären, men nu verkar han vara återställd igen. Inte nog med att han kastrerades och opererade bort en tumör, utan sen fick han öron inflammation på det efter att ha gått med tratt på huvudet i 10 dagar för att förhindra infektion i såret efter operationen. Så det har blivit endel kontroller hos veterinären och en hel del kronor fattigare.

Joacim sommar jobbar natt på scan så han ser man inte så mycket för sen sover han hela dagen tills det är dax att äta och sen åter till jobbet. Han har 4 veckor kvar att jobba, sen vet vi inte mer vad han ska göra. Han måste verkligen ta tag i sig själv och göra något , han får inte sitta i sin källare och bara spela data ett år till , då blir jag tokig.

Emelie har sommar jobbat på beach handbollen i Åhus som match funktionär och har sitt sista pass idag. Det blev några extra kronor för hennes del i alla fall, men det är inte lätt för en 16 åring att få sommar jobb. Några veckor till sen börjar skolan och allt ska återgå till det "normala" igen.
Emelie ska gå vård och omsorgs linjen på Milner skolan och vi tror att det ska bli bra för henne.

För en annan är det dax att stämpla in på söndag 23.00 för att sen återgå till 1 års slit igen.
Trivs inte direkt med jobbet där jag nu varit i 25 år, men har inte mod och kraft till att söka mig något annat och ingen utbildning heller. Skulle jätte gärna vilja jobba inom vården och känna att man gör nytta och hjälper människor som behöver en. Men jag ska ju inte gnälla när jag inte tar tag i det själv men drömma kan man ju.

Vår älskade Evelina finns med oss i tankar och minne dagligen. Saknaden är oerhörd och plågsam.
Med henne här hos oss skulle livet vara så mycket bättre. Evelina skulle fylla 8 år i september och börjat 2a klass efter sommaren. man kan inte sluta tänka på hur allt kunde varit och hur Evelina skulle sett ut och vad vi skulle gjort på våra semestrar. Inget blev som det skulle............
Därför bär man smärtan inom sig dagligen, när man ser lekande barn , barn som badar,  barn som äter glass , barn som håller sina föräldrar i handen , pratar , skrattar , leker............ja alla små obetydliga ting för många, som betyder allt för oss.....allt som Evelina och vi förlorade................

Såg ett program på tv där en kvinna sa.. Det kommer en dag , då det inte kommer någon morgon dag för oss heller......

3 kommentarer:


  1. Ja denna sommaren är inte mycket att hurra för, jag har haft 14 dagars av 4 fyra veckor... och det har regnat bort... tur kvällarna varit fina :)
    Ha det bäst
    kram Maya

    SvaraRadera
  2. Hej Cilla !
    ja sommaren har varit allt utom fin ! Tänker på er ofta, ja nästan var dag då jag kör förbi ert hus .
    Mina grabbar pratar ofta om Evelina ! Vi åker ofta till graven där alla tankar o funderingar kommer till ytan ..
    Hos oss finns alltid Evelina i minnet .
    kramar till er alla från oss

    SvaraRadera
  3. barbro.kvarnstrom@hotmail.com29 augusti 2012 kl. 14:46

    Hej, jag känner inte er men har följt din blogg länge. Ville bara säga att varje gång TV-reklamen om barncancerfonden visas och en stol är tom tänker jag:Ja där skulle Evelina suttit o ser henne framför mig. Så hon är fortfarande med i minnet o våra hjärtan.
    Kramar till dig o din familj från Barbro Kvarnström

    SvaraRadera