söndag 13 december 2009

Lucia & Fattigmans konsert
Idag är det ju Lucia och tankarna går såklart till Evelina och Lund förra året. Barnen på avdelningen och andra inlagda barn mfl gick i det finaste lucia tåg jag någonsin har upplevt. Evelina va inte så bra denna tiden, men i lucia tåget ville hon gå. Hon satt i sin rullstol för hon orkade inte gå.Jag körde rullstolen plus en dropp ställning och det va inte det enklaste men gick det gjorde det i allafall.Jag är så tacksam att vi gjorde det tillsammans förra Lucia och att Evelina fick uppleva ännu ett lucia tåg.Jag minns när vi var nere på dagis och tittade på dom söta barnen som högljytt sjöng med i sångerna och va lite blyga och stoppade tärn ljuset i munnen. Va nere på dagis i veckan och lämnade mer änglar för dom skulle fira lucia och många föräldrar kommer ju då.På hyllan med foton på Evelina brann det ett ljus och det värmer så i mitt hjärta att hon fortfarande får vara med dom på dagis,även om det är som en ängel.
Igår hade vi en liten men mysig överrasknings middag för Fagge med Cartnes och Jeppssons.Han blev glatt förvånad när han hörde " Ja må han leva " inne i från tv rummet när han kom innanför dörren efter att ha varit på handbolls match med Emelie.Det blev en lyckad och trevlig kväll och det va ju väldigt länge sedan vi bjöd hem några till oss,har varken orkat eller haft någon lust.
Idag vaknade man tidigt och satt i köket och såg hur snö flingorna föll utanför.
Vi tog en frisk promenad uppe i skogen och och sen va vi hos Evelina och tände ljus.Att hon ligger där själv i denna kylan och mörkret gör väldigt ont i mig,det är så fruktansvärt orättvist.
Ikväll va jag med Marie i Heliga Trefaldighet kyrkan och lyssnade på nått dom kallar Fattigmans konsert. Kollekten dom får in skänker dom till dom hemlösa i stan så dom kan få mat för dagen och lite julgott nu i jul.Konserten va stämningsfull och till hörde väl inte vad man brukar lyssna på men det va ro givande att sitta där i kyrkan och lyssna till b la christianstads symfoniorkester och kyrkans gosskör.Det va även underbart fin sång från kristianstads Lucia som sjöng lite för oss.
Ska snart bege mig iväg till jobbet där vi ska ha lite jul gott i natt.Känner mig trött och sliten har inte sovit så bra denna helgen men får väl försöka ta igen det när jag snart ska vara lång ledig.
varje dag,timme,minut och sekund saknar jag och längtar efter min lilla flicka.Verkligheten har hunnit ikapp en fast man bara vill vakna upp ur denna mardröm och att allt ska vara som innan Evelina blev sjuk.

5 kommentarer:

 1. Hej kära familj

  Kan inte förstå att det ska gå på detta viset för ett så litet barn, ni lever i en viss fas i livet och vi i en annan, livet är inte rättvist, det instämmer jag med. Känns så bra att få hjälpa till med änglarna, Moa hjälper också till med glädje. Har idag beställt en flygande lampa som man släpper upp i skyn och den är speciellt till Evelina och andra änglar, har inte bestämt mig när vi ska släppa den mot skyn, kanske julafton eller nyår och då går tankarna givetvis till er..
  Kram på er och hälsa mormor

  SvaraRadera
 2. Cilla o Jan/ jag tänker på er lilla goa tös, det e vi många som gör. Hoppas alla tankar värmer!

  SvaraRadera
 3. Cilla & Jan med familj. Vi tänker så på er nu när julen börjar närma sig.Finner inte riktigt orden till er. Men just nu tror jag att Evelina leker i snön. Emilia sa imorse -"Se mamma Evelina skickar snö till oss" Min lilla prinsessa tänker jätte mycket på eran lilla prinsessa.Men vem gör inte detta.
  Jätte kramar till er alla från oss.
  Mia & Mange med barnen

  SvaraRadera
 4. Ja nu närmar sig en tuff tid med högtider osv. Hoppas att ni kan ta till vara på den tillsammans med era andra barn och att ni känner Evelinas närvaro hela tiden. Jag har nu fått nya fina änglar till min butik som kunderna kan välja mellan.

  Många kramar Agneta

  SvaraRadera
 5. ALLA DESSA ÄNGLAR, TÄNK VAD EVELINA VAR ÄLSKAD! AV SÅ MÅNGA MÄNNISKOR, SMÅ SOM STORA! MINNS HENNE MED STOR GLÄDJE!

  SvaraRadera