söndag 2 maj 2010

Sommar väder....men så jobbigt

Idag låg jag kvar i sängen till klockan va 12,suck va jag är trött jämt,men ändå inte...förstår inte hur det hänger ihopa. Får inte så mycket gjort som jag känner att jag borde,jag orkar inte ta tag i saker.Solen strålar och ganska varmt och det är ju helt underbart att det går mot sommar.Emelie har kompisar här och dom ligger och slappar på studsmattan. tänker mycket på Evelina för hon älskade att hoppa på den studsmattan och att få vara med Emelies kompisar.Dagaarna innan vi åkte till Lund förra året hade hon en toppen dag med Emelies kompisar där ute just på studsmattan..
Idag är det den 2 maj och endast 7 dagar kvar till Evelinas års dag i himlen.
Läser bloggen om och om igen,försöker bli klok på vad som hände och vad som gick fel?? I bloggen skriver jag :
Evelina snusar på som vanligt och dom får gjort vad dom ska.Evelina är feber fri på morgonen och verkar pigg.Jag bestämmer mig för att köra hem för dagen och fixa Emelies rum som nu är ny tapetserat,och klippa gräset.
Kvar på sjukhuset är såklart Evelina och Fagge som får en hel dag som heter duga.
Dom bestämmer sig för att gå ner på lekterapin en stund och komma ifrån rummet lite.Hinner leka lite innan Evelina blir illamående och kräker upp sond nr 2.Väl uppe på avd klipper dom av sonden och drar ut resten genom näsan.Det diskuteras om det ska sättas en ny sond eller inte och dom beslutar att göra det när mamma kommit.Dom tror att det är Evelinas sega slem som gör att hon kräker så dom inhalerar henne 2 ggr idag och ska fortsätta 3 ggr om dagen så länge det behövs.Evelina är ganska glad över att slippa sonden och dom målar och leker på rummet istället.Läkaren Helga kommer in och pratar om att man hittat bakterie som växer i blodet,och dom misstänker att det är i porten den sitter.För att nu ligga steget före så sätter dom in ytterligare en antibiotika som är bra mot den bakterien(glömt namnet)Dom beslutar även att Evelina ska vara fastande från 04 i natt om ifall att det är den bakterien så ska hon upp på OP och plocka bort CVKn.Svaret på villken bakterie det är vet dom ej när dom får imorgon.Därför måste dom tidigare lägga cytostatikan hon skulle ha imorgon på dan och ge den 06 imorgon bitti och hon ska även ha Antikroppar imorgon som är väldigt viktigt och då måste dom även få in det innan CVK n plockas bort.Plockar dom bort den imorgon så får hon ingen ny förrän på tisdag så måndagens mediciner måste in innan.Lite rörigt och mycket på en gång.Varför händer detta nu när det bara är 3 dagar kvar.....??
Värdena som va så bra igår har nu rasat.Vita 0,44 netrufila 0,35 trombc 77 HB 88.Så imorgon bitti när vi vaknar är vi isolerade i rum 4.Egentligen skulle vi ha varit det idag men ingen har hunnit reagera på att värdena sjönk så snabbt.Dom isolerar i vanliga fall på 0.50.Dom tror inte att det är nån fara för här är inte jätte många barn och hon har inte träffat så många idag.Det som idag är possitivt är att CRP sjunkit till 45 så det tyder på att dom fått bukt med någon infektion i alla fall.Evelina va jätte duktig när dom satte sonden i kväll och va mäkta stolt efteråt.Just nu hade hon 37,7 i temp och vi håller tummarna att den stannar där.Vår duktiga älskade prinsessa ska fixa det här

Jag skriver att dom vill ligga steget före med antibiotikan,problemen med cvkn och sonden och allt som händer den dagen.Den dagen är vändningen till vår värsta mardröm. Hon blev sen bara sämre och sämre...
Hon skulle få vara här hos oss nu.Vi skulle kela och mysa sparka på spark cykeln och hoppa studsmatta och äta taco eller pannkakor. Varför är livet så orättvist?? Hon va värd ett långt kärleksfullt liv med kompisar och en egen familj.
Saknaden går inte att beskriva i ord för det finns inga...........................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar