fredag 24 december 2010

Julaftons morgon


Ja då var den här, Julafton som man fruktar. ...
Snön ligger så vit och fin och lite mer lagom kallt idag. Det blir ju lite mer stämmning av att det ligger snö där ute. I kaminen eldas det flitigt i varje dag och katterna tar plats framför den och vägrar gå ut,så här inne har vi det skönt.
Så här på julaftons morgon när man väcker barnen och tomten har varit och lagt paket i strumpan och ätit upp gröten vi brukar ge till honom utanför dörren och då att få se den minstas mine,det va en lycka. Så va det inte förra julen och inte denna julen. Utan här vaknar man upp ensam,sätter på kaffe ,tänder brasan och hämtar in tidningen (försiktigt). Sätter sig i köket och lyssnar....alldeles tyst i huset,möjligen någon liten snarkning från något rum, men annars så tyst....

Kan bara tänka mig att om Evelina varit hemma så hade det varit fullt ös redan och sprungit omkring i sin röda julklänning,ny badad och fin. Tittat stup i kvarten efter tomten i fönstret och suckat " När kommer han " öppnat sin paket från julstrumpan och lekt med den tills det hade varit dax att åka och fira jul.

En dag som denna så skär saknade om än mer hur nu det kan vara möjligt.
Storebror Joacim sa senast igår att han gärna skiter i hela julen....
Emelie är väl lite mer jul glad, men jag tror att även hon inte känner någon större inre jul glädje utan att deras lilla syster fattas dom mer än vanligt idag.

Ska köra bort till Evelina snart och tända ljus och lämna en jul klapp och skotta bort all snö som ligger där....sen är det bara till att vänta tills man känner hennes närvaro under dagen, för jag vet att hon kommer. Hon missar inte julen...

Vår fina Evelina Mamma,Pappa, Storebror och storasyster längtar efter dig och saknar dig var eviga dag. Vi älskar dig till stjärnorna och tillbaks.....vi ses en dagEn Trevlig Jul helg till er alla från oss alla

3 kommentarer:

 1. Elisabet Roslund24 december 2010 11:09

  Ja visst gör det ont, så ont så ont.........
  Vi firar också jul men på ett annat sätt, snart fem år av saknad, en son en bror.....
  Hoppas att ni trots allt får en inre ro och kan få det mysigt tillsammans. Jag är övertygad om att Evelina inte missar en jul utan er. Hon kommer, vänta bara.
  Varm Julkram till er hela familjen/Elisabet

  SvaraRadera
 2. God Jul önskar vi er.
  Vi var i Lund med Milla på rutinkontroll dagen före Lucia och träffade alla på lekterapin. Jag pratade med Mariann (sockerbagaren) och mindes Milla, jättesjuk i sin barnvagn, och Evelina som satt i rullstolen, men var med i Luciatåget ändå. Jag fick nästan en gråtattack, det var två år sedan men så enormt påtagligt.
  Vi känner med er.
  Kramar från Heléne Thomas Milla och Milou.

  SvaraRadera
 3. Jag ryser i hela kroppen när jag läser. Jag känner med er men kan inte säg att jag förstår precis för det kan man bara om man vatt med om det själv. Men det berör verkligen! Jag har följt din blogg ett tag och jag kan inte sluta läsa.
  Jag har 4 änglasmycken (halsband, armband, örhänge å mobilsmycke) som jag alltid får jättemycket beröm för och när ja ska ge bort nåt så ger jag alltid en ängel. De känns så bra att veta att pengarna går till nåt så bra och de är fantastiskt fina!
  Känner med er och tänker på er!
  Kram Sandra

  SvaraRadera