måndag 16 maj 2011

Emelies konfirmation


Då var det vanlig vardag igen med jobb och skola. Den senaste veckan har handlat om diverse bestyr med att ordna inför Emelies konfirmation som var i Lördags nu den 14/5 .
Det är ju en hel del att tänka på som ska inhandlas, som klänning,skor blommor och presenter och allt som gästerna ska få ta del av. Men sent i fredags kväll,så var dukningen mm färdigt, fast det blev ändå en runda till affären på lördag fm för att kompletera lite av varje.
Släkten samlades i Åsum kyrka kl 14 för att få delta vid Emelies konfirmation och se det fina teaterspel dom hade tränat in. Emelie spelade Adam och gjorde det jättebra men var nog inte så lik honom... Konfirmanderna sjöng sen väldigt fint Himlen är oskyldigt blå av Ted Gärdestad och då kunde jag inte hålla tårarna tillbaka längre.......sist vi satt i denna kyrkan (eller överhuvud taget varit i en kyrka) så var det ganska exakt 2 år sedan, då vi begravde vår älskade fina " Lina". Då sjöng Emil Sigfridsson bla Himlen är oskyldigt blå, den är så underbart fin.
Konfirmanderna var alla så fina i sina kåpor och flickorna i sina fina frisyrer och allt var väldigt fint. MEN, det var en väldigt jobbig stund för både Fagge och mig och alla hemska minnen bara välde över en. Men vi var tvungna, detta var ju Emelies dag.
När nattvarden var tagen och allting slut så samlades vi borta vid Evelinas grav och tände ljus och la blommor och tankarna var hos henne.....som alltid.Gästerna och vi körde hem och vältrade oss över en underbart god smörgåstårta och sen lite kaffe på det.
Vid 19 tiden kom ännu mera gäster som är våra goda vänner, Cartnes, Jeppssons och Löfqvistarna och ännu en smörgåstårta åkte fram. Det intogs lite vin, öl och whisky mm så stämningen blev lite mer fartfylld. Vi oddsade på schlagerfestivalen och hörde bidragen, men under röstningen blev det musik av andra toner och även några danssteg.Emelie hade huset fullt med kompisarsom fick beskåda lite tokiga vuxna, men ibland är det skönt att bara släppa allt och bara va.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar