onsdag 26 augusti 2009

Evelinas mormor


Har varit några jobbiga dagar,mycket tårar och ångest.Sitter på Evelinas rum och tittar på hennes saker,teckningar och pärl plattor som finns i massor.Funderar på om man ska börja plocka undan lite men det känns så jobbigt att göra det,samtidigt är det jobbigt att se allting varje dag.
Vi bor precis vid dagis och man hör och ser alla barnen varje dag när dom är ute och leker.Härom dan så stod Emil vi stängslet när jag kom med hunden,han tittade länge innan han sa Hej.Han är så otroligt söt denna kille och jag förstår Evelina som tyckte så mycket om han,både som lek kamrat och prins och det gjorde riktigt ont i hjärtat att se honom.Sen igår kom det två flickor cyklande som skrek Hej Evelinas mamma och stannade en bit bort.När jag kom fram så sa den ena:Jag tänker på Evelina varje dag.Jag blev så rörd och fick bara fram att de va ju bra,fast skulle väl sagt något finare till henne det va ju jätte gulligt sagt.
Evelinas mormor är det reportage om idag i Laholms tidningen.Det handlar om att hon gör änglar och säljer till förmån för barncancer fonden.Hon sätter även in en hel del pengar på Evelinas minnes fond på bloggen.Det är inte mycket man kan göra för dom cancer drabbade barnen men man kan hjälpa till så dom kommer längre i forskningen och kan rädda flera barn.
http://www.laholmstidning.se/article/20090825/NYHETER/650175440

En liten historia om när Evelina åkte till mormor i september förra året efter hennes 4 års dag.Evelina va så glad för att hon skull få åka buss hem med mormor själv för första gången.Mormor bor i Knäred så det är en buss resa på 10 mil.Evelina satt så snällt och åt lite godis och tittade ut längs vägen. Bussen stannade vid varje håll plats längs vägen och Evelina tyckte allt va så spännande.Mormor började tycka det va konstigt att det aldrig va någon som skulle gå av i och med att han stannade hela tiden.Hon frågade Evelina: Det är väl inte du som sitter och trycker på knappen? Evelina svarade; Jo,de kanske det är, och fortsatte se lycklig ut.
Ja vad säger man goa unge. Saknar dig så och frågar mig hela tiden Varför!!!

15 kommentarer:

 1. Änglarna som Evelinas mormor gör finns att köpa i affären där jag bor. Jag såg att det fanns en skylt där det stod "Har ni sett våra fina änglar"....jag tänkte direkt på er....bad att få se änglarna - de är jättefina! De var inte så många kvar och det skulle komma hem nya. Vilken fin gest av Evelinas mormor...
  Vet inte riktigt hur jag ska stötta dej när det gäller vardagen och Evelinas saker, följ ditt hjärta, varje litet steg framåt är värdefullt.

  Många styrkekramar Agneta

  SvaraRadera
 2. En dag i taget heter det så fint men det är nog så ni kommer leva en lång tid framöver. Det är bara ni som vet hur det känns. Evelina var en fantastisk tjej. Tänker på henne varje dag.
  Kram
  Elliot och Birgitta

  SvaraRadera
 3. Hej Cilla!!
  Måste bara säga att änglarna är jätte fina..har köpt 2 st själv..finns i våran affär.....
  Jag lider med dig Cilla.....känns lite som att verkligheten smyger sig fram nu.....Måste va jävulskt jobbigt.....Jag beundrar din styrka att dela med dig av ert liv och er sorg......(man undrar ibland om man klarat det sjäv)..men samtidigt förstår man ju att det måste gå!!!!Kramar till er!!!!

  SvaraRadera
 4. Vi fick en ängel av Fagge som Evelina hade gjort.Den hänger så fint i vardagsrummet.Tänker på vad ni går igenom varje gång man går förbi den.Tänker på er mycket.
  Robin med familj

  SvaraRadera
 5. Hej på er
  Ja,som vanligt har jag så svårt att veta vad jag ska skriva...finns ju egentligen så mycket man skulle vilja säga.
  Men ha det så bra det går,jag tänker på er
  kram Therese

  SvaraRadera
 6. Hej hela familjen! Uch sitter & läser erat sista inslag med tårarna rinnade på min kind. Kanske lite extra idag eftersom våran son Albin dog för 15 år sedan idag. Dagen har varit så himla tung. Svar på din fråga " blir det lättare med tiden"? Både ja & nej. Att behöva plocka ihopa sitt eget barns grejor/kläder är mycket tungt samtidigt så skall man göra det när man är mogen för det, inte när andra tycker det. Tänker så på er väldigt ofta! Bamse kramar på er.
  Mia & Felle med Familj
  Ps var kan man köpa ängeln?

  SvaraRadera
 7. Mariette, prins Emils mamma29 augusti 2009 00:10

  Hej Cilla och resten av familjen!
  Jag har inte skrivit på ett tag men ni skall veta att vi tänker på er ofta. Det är svårt det här med sorg. Den tar sig många uttryck.
  Evilinas och Emils vänskap var mycket speciell, härlig och sann från bägges håll. Det värmer i mitt hjärta när jag tänker på dom. När Evelina försvann för oss kändes det mycket tungt och orättvist. Som förälder till barn i samma ålder och med denna vänskap dem emellan är det inte långt till känslan att detta kunde lika gärna hända oss. Det är svårt och vi försöker varje dag glädjas åt vårt lilla yrväder till son.

  Emil uttrycker ofta en saknad av Evelina och längtan att få leka igen. Han förstår att hon inte kommer tillbaka. Säger att han får träffa henne när han dör. Saknaden kommer med en sur min medan önskan att få träffa henne sedan kommer med ett leende. Han liksom vi andra förstår inte varför Evelina skulle behöva dö, och är stundom arg för det, men minns och längtar alltid efter henne med glädje.

  Evelina har gjort avtryck hos oss alla. Det skall vi bevara med glädje.

  Jag hoppas att du kan finna glädje i tanken på deras vänskap.

  Jag känner så med er och som många har sagt var rädda om varandra i familjen.

  Många krama
  Mariette

  SvaraRadera
 8. Mariette, prins Emils mamma29 augusti 2009 00:11

  Ps Bilden från den 6/9-07 är precis så vi minns er prinsessa Evelina ds

  SvaraRadera
 9. Ängeln finns i alla fall på A-livs i Fjälkinge.

  Agneta

  SvaraRadera
 10. Nej fy så fel det blev i sista inlägget. Låter som vi får kämpa för att glädjas åt vår son. Men så är det givetvis inte. Vi älskar våra barn över allt annat.

  När Evelina dog kom ett annat perspektiv på livet där man verkligen varje dag känner tacksamhet över sina barn och att de är friska. Vi är många som kämpar med att leva i nuet. Det ni har drabbats av Cilla har gett mig ytterligare kraft att ta tillvara på nuet och glädjas över det som finns omkring oss här och nu.

  Dagen idag den är din
  ta vara på den
  gårdagen kan du inte göra något
  och morgondagen vet du inget om
  Dagen idag den är din
  använd dig av den

  Massor med styrkekramar från
  Mariette med familj

  SvaraRadera
 11. hej
  Vi pratar ofta om Evelina, lyssnar på "upp och hoppa" För det vill Elin och Elsa. De berättar så ofta för sina kompisar hemma på gatan att de har en kompis Evelina i himlen att kompisarna tröttnat på dem.
  Vi kommer under hösten att åka tillbaka till Lund för att hälsa på och bearbeta tiden som var där. Vet inte om man orkar gå in på 64'an.... för Erik och mig var Evelina en del av dagens glädje. Hatar det som hänt er. Kan jag göra något för er ?
  Fredrik, Eriks pappa.
  fredrik@kaestner.se

  SvaraRadera
 12. Idag har vi pratat om Evelina och det är fortfarande så otroligt svårt att ta till sig. Tårarna har kommit och vi tycker det är så sorgligt. Vi tänker på henne idag.....

  Birgitta och Elliot

  SvaraRadera
 13. Undrar om änglarna finns att köpa någonstans i Kristianstad?

  SvaraRadera
 14. hej det är familjen bach jag tycker så mycket synd om er att jag gråter.Vi vill bara att det finns ett sätt att få tillbacka henne mvh familjen bach

  SvaraRadera
 15. Nu har änglarna nått Falkenberg och dom svävar för fullt här. Det är så härligt att veta att dom har nått hit. Det blir fler och fler för varje dag. Kommentarer när jag har haft min ängel runt halsen. Men va fin var har du köpt den? Det är lilla Evelina börjar jag och så berättar jag om den lilla flickan och hennes mormor. Det finns ingen som går oberörd från detta samtal. Så Evelina hon finns i Falkenberg och svävar och håller ett öga på oss allesammans.
  Hälsningar Ann-Britt

  SvaraRadera