söndag 8 november 2009

Abba och Reportage

Trots att vi inte vill att vårt liv ska se ut som det gör just nu,så är det detta som är vår verklighet.
Vi har egentligen ingen större lust att gå ut och absolut inte roa oss.Alla säger att Evelina hade velat att vi skulle fortsätta umgås och gå ut med våra vänner och fram för allt att vi ska skratta och vara glada.Dom har säkert rätt om det,men jag ser inte det riktigt så ännu. Evelina va en pigg glad tjej som ville hänga med på allt och då menar jag allt. Om hon inte fick följa med av någon anledning så blev hon både ledsen ,sur och arg på oss och det är väl där jag är ännu i tänket.Hon va för det mesta med oss på allt vi gjorde det va sällan vi lämnade bort henne och nu i efter hand önskar man så klart att man aldrig lämnat bort henne nån gång utan varit med henne vartenda minut av dom få åren vi fick glädjen att ha henne hos oss.
Så i fredags va vi ute med goda vänner och tittade på Abba showen åt en god buffe och bra underhållning.Med något glas vin i huvudet så kommer tankarna mer och mer och man tittar sig runt omkring och tänker på alla som är där och ser oss,och det räcker någon säger fel sak vid fel tid punkt så hugger jag direkt.Roligt? Ja till viss del såklart,men det va en jobbig lördag sen med mycket tårar och ångest.
Lördagen bestod ju också av ett mycket fint reportage om vår flicka och insamlingen från änglarna. Det va Ingela på Kristianstadsbladet och fotografen Ronnie som va här i veckan.Vi tycker väldigt mycket om denna reporter som är en mycket varm och god människa.Tar sig verkligen tid och lyssnar till allt och lägger märke till allt även vårt innersta och livet runt omkring oss.Vi är mycket nöjda som sagt och det känns som om folket där ute verkligen har fått lära känna vår underbara prinsessa.För alla er som läst reportaget och sett bilden på Evelinas stora syster så ska ni veta att dom är så lika och det är till en glädje för oss alla.
(Önskar jag kunde lägga in länken riktigt men det verkar hopplöst för mig.Men om man kopierar den så kommer man till inslaget direkt)
http://www.kristianstadsbladet.se/article/20091107/KRISTIANSTAD/711079756
Underbart glädjande är det så klart att det är en bit över 100 000 insamlat på Evelina fonden och det kan vi väl tacka "änglarna" för och bara hoppas att pengarna ska kunna rädda fler barn i cancer.Även besökarna är nu uppe i 100 000 och det känns fantastiskt att så många läser om vårt liv.Hade Evelina levt så hade hon sagt "Gör alla detta för mig? Jag fattar inte det" precis så skulle hon sagt.Hon kunde inte förstå varför så många va så snälla mot henne,men hon gillade det mycket.Vi vet Evelina,för du är en underbart god liten flicka och man kan bara älska dig hjärtat.

Imorgon är det 6 månader sedan vi miste vår lilla älskling och allt känns fortfarande ofattbart och längtan efter henne är väldigt jobbig att hantera.Jag önskar ibland så mycket att jag fick krama henne igen och då skulle jag aldrig släppa taget

9 kommentarer:

 1. Hej Cilla med familj det var ett underbart repotage i tidningen i lördags tårarna kom när man läste det.Klart att er lilla prinsessa hade viljat att ni ska gå ut o träffa vänner Evelina älskade ju att va bland mycke folk ,hon var alltid så pigg o glad o väldigt positiv alltid när man träffade henne. Tänker på er kram Annika Lasse Frida

  SvaraRadera
 2. Hej...jag har presic börjat läsa din blogg.Jag kan inte föreställa mig hur det är att mista sitt barn( jag är själv mamma). Jag har mist min syster i cancer och hon lämnade 2små barn efter sig. Det är en sådan smärta att se dessa barn växa upp utan sin mamma. Förstår lite av hur du känner det att inte vilja gå ut och roa sig . Folk tittar och viskar, de tror inte att man ser. Jag bär en väldigt stor sorg och gråter nästan varje dag. Jag försöker så smått aceptera att min syster inte kommer att komma tillbaka.Men jag vet att hon finns med på något sätt, hon vakar över sin barn.
  Kram ifrån en som försöker överleva vardagen.

  SvaraRadera
 3. Hej.
  Min mamma hade tå stycken underbara änglar i sitt halsband, hon hade gett min syster ett och jag ville också ha ett. Mamma förklarade att det var en mormor som mist sitt barnbarn som gjorde dom och då kändes det ännu mer rätt. Så jag gick upp på dumos och köpte en jätte fin i lila. Sen efter det har jag försökt att söka info om er på nätet. Och när jag såg repotaget i tidningen så blev jag "glad" att jag kan få läsa mer om er. Er berätelse har berört mig mycket och jag känner verkligen för er. Jag har en dotter på snart 3 och kan aldrig tänka mig att klara av en sådan sak som ni har. Detta blev ingen bra kommentar men jag ville iaf att ni skulle veta att ni berört mig mycket och att jag kommer att följa er.
  Mvh Reneé

  SvaraRadera
 4. Repotaget i tidningen
  va jättefint!
  vi tänker på er!

  SvaraRadera
 5. Jag tror inte att någon som inte gått igenom något liknande kan förstå det fasansfulla i situationen.Hur blir man någonsin "normal" igen.

  SvaraRadera
 6. Ska läsa reportaget alldeles strax. Och jag måste bara säga: Flera gånger när jag varit inne på er blogg så har jag tänkt på hur lika Evelina och Emelie är! Snacka om syskondrag.

  SvaraRadera
 7. Fint reportage, och fin blogg.. era flickor är väldigt lika...kram!!

  SvaraRadera
 8. Hej....det var ett jättefint reportage i tidningen om er...alla i vår familj läste med engagemang om er lilla ängel. Eftersom jag följer er på bloggen så pratar jag en del om henne här hemma, och barnen visste direkt vem reportaget handlade om när de såg det. Valter 9 år sa "detta är om ängeln Evelina"....
  I mina ögon är ni starka och fantastiska! Jag kan förstå att det blir jobbiga situationer för er, men tänk på det underbara brevet som ni fick "vart ni än går så är jag med er"......

  Bilden på flickorna är helt underbar!!
  Kramar Agneta

  SvaraRadera
 9. Vilket fint reportage om er! Ni är så bra på att vårda er dotters minne. Det kommer hjälpa er framåt!
  Jag kan lova att ni kommer känna lite glädje igen i era liv men det tar och måste få ta tid. Tror ni är i den svåraste fasen nu, runt halvåret efter. Det är tufft...
  Varm kram till er och era fina flickor. Oerhört fint foto på dem båda!
  Tänker på er!
  Isa med Evelina 2001-2004

  SvaraRadera