onsdag 25 november 2009

En mörk tid

Det har varit en hel del publicitet kring Evelinas mormor nu ett tag.Det har både varit tv och endel tidningar och nu är hon med i veckans nr av Hemmets Journal.Hon har mycket beställningar på sina änglar och hon har fullt upp men tycker det är jätte roligt.Hoppas bara hon har vett att ta det lite lugnare och tänka lite på sig själv och stressa mindre.Men du är världens bästa mormor till våra barn och den finaste mamma man kan ha det hoppas jag du vet.
Det är en mörk trist tid och i och med att jag jobbar bara nätter så är det mörkt dygnet runt för mig just nu.Har en hel del sömn svårigheter,dels omställningen att börja jobba och saknade efter Evelina.Den gör sig starkare på mind för varje dag som går. Dagligen kämpar man med alla tårar och andnings svårigheter helst när man ska sova ,det tar på ens lilla krafter man har kvar.
Julen närmar sig och den brukar alltid vara i glädjens tecken helst för alla barn. Förra julen firade vi på avd 64 och Evelina va så förväntans full och glad trots att hon mådde så dåligt.Hon hade funderingar på om tomten visste att hon va i Lund då.Det va Evelinas egen pappa som va tomten förra året och spred både glädje och skräck i en del barn där men det va trots allt en fin jul,vår sista jul med Evelina.
Hoppas tomten inte glömmer ängla barnen.
Jag mår även dåligt över att Evelinas grav sten aldrig blir färdig.Vi har klart för oss hur den ska se ut men det tog stopp när dom inte kunde rista in en speciell grej för oss i stenen,så nu är det stopp igen ett tag för att kolla upp andra möjligheter.Hade varit så fint att ha den på plats och kunna göra lite fint till henne där uppe.Vi är där nästan dagligen och tänder ljus till henne och talar om för henne att hon är vår fina flicka,vår prinsessa och att vi saknar och älskar henne oerhört mycket.Jag brukar undra när jag är där om hon ser mig och hör vad jag säger till henne.Jag hoppas verkligen det.

8 kommentarer:

 1. Man vill skriva något till er, men vad?

  SvaraRadera
 2. Hej Cilla. läser i HJ om din mamma och din dotters tragiska och hemska sjukdom. Det berör mig mycket, då en väns dotter, 21 år gammal, gick bort för ett år sedan i en mycket svår och ovanlig cancerform. Min vän har bloggen: levaidag.blogg.se, och dottern skrev medan hon var sjuk och orkade på: jagefrisk.blogg.se.
  Det är så oerhört plågsamt att vara med om detta, det är svårt att se ljuset i tunneln, men det finns ju ändå där någonstans. Sorgen är tyvärr nattsvart, men, jag tycker det så fint av din mamma att göra änglasmycken till barncancerfondens förmån. När "Madde" dog, så startade en helt okänd man igång en insamling till Maddes minne i barncancerfonden, den heter "den jävla idioten" (Madde kallade sin sjukdom för det). Om du läser mammans blogg -levaidag.blogg.se, så kommer du att få läsa om tankar, känslor, i både ljus och mörker som hon delar med sig av, samt hur hon "orkar" gå vidare.
  Jag kommer att följa din blogg och imorgon ska jag kontakta din mor och beställa änglasmycken.
  Varm kram från Anna L

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vi är tre tjejer som går sista året på gymnasiet och vi skulle vilja komma i kontakt med er... Så vi vore glada om ni har lust att kontakta oss på forvitality@hotmail.com

  Mvh Zandra, Johanna och Ingrid

  SvaraRadera
 4. Tack Cecilia
  Min älskade dotter!De orden du skriver värmer i mitt hjärta!
  Men inom mig känner jag en stor smärta.Förlusten av vår Evelina är stor både för mamma och mormor.Det är mycket i livet man får gå försaka.Men jag tror varje dag att hon skall komma tillbaka!Våran lilla Evelina!Älskad och saknad!
  Var rädd om dig och din familj.Ta en dag i taget.
  Älskar dig och familjen Mamma!

  SvaraRadera
 5. Vad jag känner med dig Cilla , det går inte en dag som jag inte tänker på er /och lilla Evelina ..
  Som förälder känns det tungt även på dagis , jag titta alltid på facket bredvid Mellvins o då tänker jag på allt o lilla Evelina .. vill att du ni ska veta att ingen har glömmt o kommer aldrig att göra ,detta har berört oss alla väldigt djupt ..stor kram till er alla

  SvaraRadera
 6. Hejsan!!
  Jag brukar också vara vid graven och sätta en liten blomma eller ett ljus till Evelina.
  Jag kommer aldrig att glömma sista gången jag träffade henne, det var hemma hos er, och vi tittade på en tecknad film.
  jag tyckte den var lite hemsk och då la Evelina armen om mig och sa
  - det är ingen fara, kom och sitt närmare mig.
  Så mycket hjärta den lilla flickan hade.
  Du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta.
  Kram till er alla!!
  Anna Erlandsson

  SvaraRadera
 7. Tänker på er dagligen....hoppas att ni känner alla tankar som finns runtom er och att ni kan omvandla dom till styrka......

  Tänder extra ljus för er lilla ängel denna mörka månad.

  Många styrke kramar Agneta

  SvaraRadera
 8. Hej Cilla!
  Jag tänker på er varje dag, kram Linda

  SvaraRadera