torsdag 22 april 2010

En tung dag men ändå bra


Så va den äntligen på plats. Evelinas gravsten.
Turerna har varit många hur vi vill att den ska se ut men det är verkligen svårt att försöka se den framför sig i allt detta mörker. Men nöjda blev vi och Nilssons stenhuggeri i Sölvesborg ska ha varmt tack för all hjälp med frågor och annat och då allra helst Carin som vi pratat mycket med.
Som sagt en tung sten från mitt hjärta har fallit och ett bekymmer mindre.
Men ingenting blev bättre kan jag påstå.
Körde till Evelina nu i kväll för att fixa lite runt omkring. Förväntans full av att äntligen få se stenen på plats men som blev en mardröm. Fick knappt luft och tårarna rann konstant och har inte slutat än. Det blev så definitivt på något sätt att se den där. Det var samtidigt väldigt vackert,solens strålar sken rakt på stenen och på fotona jag tog ser man ett rosa liknande sken.Tankarna gick så klart till min lilla busiga flicka som säkert var där och kollade in allt.
Satt på huk med tårarna rinnandes och tänkte på alla lyckliga föräldrar som i kväll nattar sina barn,kanske läser en saga för dom och en öm puss och kram,man säger sov gott vi ses imorgon.........men inte jag/vi,vi sitter här sönder gråtna efter vår lilla flicka som finns där någonstans,men vi vet inte var.
Sov gott Evelina vi ses en annan dag. Mamma och Pappa, Joacim och Emelie saknar dig vår egen lilla prinsessa ,vi älskar dig till stjärnorna och tillbaks.(underbart fina ord som jag lånat av en annan ängla mamma)

11 kommentarer:

 1. Cilla, tänker på det ni har varit med om näst intill varje dag. Och jag har fällt många tårar över det. Jag vet inte hur det är att förlora ett sådant vackert liv, nåt som var en gåva, jag kan bara föreställa mig. Varje dag tar jag tillvara på stunder med min flicka stora som små, för man kan ju faktiskt inte förutspå vad som hända skall i vårat liv.
  Tycker du är en stark kvinna/mamma som orkar kämpa fast det är svårt. Jag tror att Evelina alldeles säkert sitter där uppe på en grön rofylld äng, känner din kärlek, ser hur mycket du kämpar med dina känslor och hon vet vilken bra mamma du är. Evelina har ett leende på sina läppar när hon ser att du ler..... <3

  många kramar från mig.....

  SvaraRadera
 2. Gode gud så sorgligt,
  tårarna rinner:(
  En fin tjej som togs ifrån er,
  finner ej ord.
  Livet stinker verkligen ibland.:(

  SvaraRadera
 3. Älskad Cilla o Fagge!!
  ja kan bara säga som min lille Melle sa till Alicia -tänker du ofta på Evelina ? ja sa Alicia -gör jag oxå sa mell men då vill jag bara gråta för jag saknar henne så ...
  Underbart fint blev det med stenen...
  sänder er kramar från oss

  SvaraRadera
 4. Cilla,
  vilken jättefin sten...

  Tänker på er och er lilla flicka i stort sett dagligen. Evelina komer alltid att finnas i våra hjärtan och kommer aldrig att glömmas bort.

  All styrka till er
  Emils mamma Mariette

  SvaraRadera
 5. Vilket vackert kort och sten.
  Tänker på er och Evelina.
  Önskar er det allra bästa
  Kram Maria, Fredrik, Elin, Elsa och Erik

  SvaraRadera
 6. Otroligt vacker sten... Kram!

  SvaraRadera
 7. Otroligt vacker gravplats. !

  Jag undrar om änglasmycken, kommer evelinas mormor stå och sälja någon stans i kristianstad fler gånger?

  SvaraRadera
 8. Åh vad fin sten!!! Helt underbar!!!
  Jag har tyvärr inte sett den live men skall dit imorgon. Men däremot så har Emilia & Julia varit där med våran barnvakt Carin i lördags.Emilia sa på morgonen "Mamma Evelinas sten är där nu. Det va lite jobbigt att se den."

  Jag tänker så på ER varje dag. Snart ett år sedan. Uch vad tiden går.

  Bamsekramar från Mia

  SvaraRadera
 9. Jag beklagar sorgen, även om jag inte kände Evelina.

  Jag har två texter här som jag bifogar. Den första kommer ur Bibelns Uppenbarelsebok, och den andra är en dikt av Tomas Tranströmer.

  1. "Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Ty den första himlen och den första jorden var borta, och havet fanns inte mer. Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner ur himlen, från Gud, redo som en brud som är smyckad för sin man. Och från tronen hörde jag en stark röst som sade: "Se, Guds tält står bland människorna, och han skall bo ibland dem, och de skall vara hans folk, och Gud själv skall vara hos dem, och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer, och ingen sorg och ingen klagan och ingen smärta skall finnas mer."

  2. "Inne i den väldiga romanska kyrkan trängdes turister na i halvmörkret.
  Valv gapande bakom valv och ingen överblick.
  Några ljuslågor fladdrade.
  En ängel utan ansikte omfamnade mig
  och viskade genom hela kroppen:
  ’Skäms inte för att du är människa, var stolt!
  Inne i dig öppnar sig valv efter valv oändligt.
  Du blir aldrig färdig, och det är som det skall.’
  Jag var blind av tårar
  och föstes ut på den solsjudande piazzan
  tillsammans med Mr och Mrs Jones, Herr Tanaka och Signora Sabatini
  och inne i dem alla öppnade sig valv bakom valv oändligt. "

  SvaraRadera
 10. Jag har aldrig sett en sån' vacker gravsten innan.

  SvaraRadera
 11. Åh det var ett tag sedan jag tittade in här <3, VILKEN FIN STEN!! Jag känner er inte men har ju följt er på bloggen och det stenen känns mycket rätt. Tänker på er varje dag! Vet vilken dag ni har framför er och hoppas att jag kan ge er lite styrka inför den.
  Styrkekramar Agneta

  SvaraRadera