söndag 10 oktober 2010

En heldag med Terry Evans


Igår morse,lördagen den 9 oktober..och 17 månader sedan Evelina togs ifrån oss,körde jag och min mamma till Helsingborg för att uppleva en dag med Terry Evans.
Mötet började klockan 11 och han inledde med att berätta om sitt liv och hur han började som medium. Det va väldigt intressant och han är en mycket lättsam och mycket intressant man att lyssna på.
Efter att vi ätit en god lunch så skulle vi prova på att meditera och det va efter hans egen metod Bergsmeditation som han har skapat. Man skulle tänka sig en äng och gå över den,öppna en grind och stänga den efter sig. Sen fortsätter man längs en stig som leder fram till en kanal/bäck och där ska man gå längs strand kanten tills man stöter på en liten bro. Ta dig över bron och fortsätt på stigen tills man står nedanför ett berg. Du ska sen ta dig upp för berget och väl där uppe ska du se ett par händer som sträcker sig efter dig. Jag sprang mig igenom dom olika momenten och hur han skulle tolkat det vet jag ej,men dom som ville berätta om sin upplevelse fick göra det och dom skulle tolka vad som menades med det dom upplevde. Jag vet bara att väl uppe på berget såg jag en blå himmel och ljusa moln långt borta och det blixtrade till i ögonen för ett ögonblick.
Sen va det äntligen dax för stor seansen som jag var mycket förväntans full inför.
Men varför skulle just jag få kontakt av alla dessa ca 300 personer ???
Så var ju mina tankar inför seansen.
Han börjar tala med 3 personer( men inte samtidigt ) och det är verkligen intressant att höra han prata och skämta med och om dom anhöriga,på ett mycket respektfullt sätt och det blev även många skratt.
Sen säger han: Vi har en liten flicka här.................
Mitt hjärta bankar och jag blir helt stel för ett tag. Han säger att han dras mot högra hörnet och vi satt inte riktigt där. Jag sneglar över axeln men ser ingen som ger sig till känna. Han frågar igen om det är någon mamma här som mist sin lilla flicka. Jag sträcker upp min hand och plötsligt har jag en mikrofon i handen.
Tårarna börjar genast rinna och jag blir så lycklig men så ledsen. Hon är här,wow vilken känsla.
Evelina säger: Gråt inte mamma jag har det bra. Klandra inte er. Läkarna kunde inget göra,det finns inga mediciner. Liten som hon är så kunde hon förmedla precis det jag ville höra. Jag ger mig själv mycket skuld för att Evelina hamnade i den situation hon gjorde. Han sa också att hon hör när jag pratar med henne och det tycker hon om. Jag pratar ofta med Evelina när jag är uppe vid graven eller sitter i hennes rum vid datorn, eller när jag bara saknar henne så olidligt mycket. Och han sa även att om jag känt något i sängen så är det bara Evelina som kröp ner. För ca en månad sedan hade jag underbara drömmar om Evelina, och kunde känna henne krama mig. Det va helt fantastiskt , men det har bara hänt den gången. Sen visar hon en bild för Terry med en rosa elefant på. Har ni en sådan hemma frågar han. Nej inte vad jag minns. Titta när du kommer hem den finns där säger han. Och min mamma sa det måste va tavlan hon målade fyra dagar innan hon gick bort. Ja självklart är det den hon menar, fast det är en kanin med elefant öron men den är rosa. Men det va ju så Evelina ser den, som en elefant så klart och nu får det bli en elefant för oss också. Terry börjar dansa och tralla på en låt. Ja visst lät det som Evelina. Han sa att när hon gjorde så då va hon i en dröm värld. Hon satt ofta och trallade när hon lekte på rummet med barbies och pysslade. Men egentligen sjöng hon allt som oftast hon va sällan tyst. Men det som Terry sen berättade om var det riktiga beviset på att hon va där denna dag med oss. Hälsa pappa han ville ju inte komma idag han tror ju inte direkt. Nej visst va det så , Fagge är mycket tveksam, eller va i alla fall fast det hänt en del märkliga saker. Hon sa sen pappa har ett ärr på magen och väldigt ont i sin nacke ofta, och han kör eller ska köra en ny bil. Svaren är att Fagge har ett blindtarms ärr på magen och han har haft ont i sin nacke till och från så länge jag kan minnas. Men bilen ?? Nej sa jag då. Men det kan även vara inom jobbet sa han då, kolla upp det när du kommer hem. Jag ringde Fagge och frågade och jo svaret va att det är tänkt att han ska ha en ny lastbil på jobbet innan året är slut.??!!
Evelina sa också att pappa fyller snart år. Säg grattis från mig jag kan ju inte vara där. Fagge fyller år i början på december och det är ju ganska snart, Evelina älskade ju kalas och är säkert ledsen över att inte kunna vara med.
Hon berättade även att där va en äldre lång man och en tant som tog hand om henne som tillhörde familjen ,och att längre tillbaka kom vi från en familj med lantbruk. Min Morfar och min Farmor gick bort samma år Evelina blev sjuk och finns i himlen hos henne och morfar kommer från en lantbruks familj. Vad hon hade att säga till sin mormor var, att hon alltid skulle vara så fin i håret och hade väldigt smutsiga fönster hemma så Evelina inte kunde se ut ?? Evelinas mormor är och har alltid varit pedant med håret och man fick aldrig röra det för det kunde ju bli "burrigt" . Nu för tiden kör mormor till "frissan och får håret tvättat och rullat en gång i veckan, och vem vet Evelina kanske sitter i bilen och följer med mormor till "frissan" varje vecka. Om fönsterna säger hon själv att dom är smutsiga för dom är inte putsade det senaste året,men hon skulle genast ta tag i det. Han sa även att det va en dam där som hette Agneta och vi skulle tänka tillbaka till 70 talet. Min mamma hade en väninna på 70 talet som hette Agneta men hon vet inget om henne nu men det ska vi ta reda på.
Jag har säkert missat något hon/han sa men som sagt jag grät hela tiden och kunde knappt svara Terry utan nickade mest. Han vill ju egentligen ha riktiga svar så alla hör men jag kunde inte och det såg han. Han berättade en hel del om vår Evelina ändå och jag tvivlar inte på att hon va där.
Han avslutade med att Evelina sa. Hälsa pappa och jag älskar er, så slängde han iväg en puss i handen så som Evelina och jag alltid gjorde..
Mormor sa hälsa tillbaka, och Terry svarar det behövs inte hon står bakom er. Så klart va jag tvungen att snegla bak...
Denna mannen gjorde mig så lycklig för en stund och fick mig att inse att jag saknar henne ännu mer, hur nu det kan vara möjligt...........
Vill bara säga till alla ängla föräldrar. Våga tro om ni inte gör det. Det känns helt fantastiskt. Det blir aldrig detsamma som om våra barn fanns här hos oss och det är ju bara det vi vill. Men ändå,det kändes så skönt att höra i från henne och jag hoppas hon tar kontakt snart igen.

26 kommentarer:

 1. Hej på dig
  Av en slump ? sprang jag på den här bloggen just idag. Jag heter Malou Thorman och jag var med i går på eventet i Helsingborg. Det var jag som var med Terry på scen och "tolkade" den symbolik som delgavs efter meditationen. Jag är glad att du känner att dagen gav dig något djupt och meningsfullt. Jag undrar om du har lust att dela med dig av din blogg till Terry och till Terry Evans vänner som finns på FB? Det är många som behöver en ljusglimt i sin tillvaro och din blogg är en sådan.
  Med värme
  Malou
  Du kan få kontakt med mig på malou@livlustbalans.se

  SvaraRadera
 2. Jag tror också på en annan värld, som vi inte har kontakt med helt. Jag kände min mans närvaro under något år, sedan gick han vidare till annan värld.. Jag läste flera böcker om det. första året och fick tröst i det...så är det..kram från en annan mamma.

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk berättelse...och så härligt att höra att du fick kontakt med din dotter genom Terry, jag vet hur det känns...:) Första gången som terry förmedlade min mamma som gick över traumaiskt fick jag en chock, men precis som du säger så känns det så fantastiskt när man fått höra från sina nära och kära. Lycka till i livet och VET att din dotter är nära. MVH/Annika

  SvaraRadera
 4. Viken fantastisk berättelse. Man blir bara helt varm inombords. Vilken underbar upplevelse detta måste ha varit för dig, att få höra från henne och att hon säger att hon har det bra. Mvh från en annan mamma som tror på livet efter detta.

  SvaraRadera
 5. Jag var också på plats igår och trots att det inte kom igenom några nära o kära till mig,kände jag, att jag ändå fick dom svaren jag ville ha...Jag var där när Evelina kom igenom, och det va nog det starkaste jag har upplevt...Kände hur klumpen i halsen bara växte o växte o till slut lossnade det o jag storgrät,vill tacka dig för att du kom just den dagen när jag var där...Jag o min vännina pratade i bilen på vägen hem,om att det skulle vara trevligt att veta om du hittade detta kort med elefanten på när du kom hem,o nu vet vi...så tack än en gång...O jag beklagar verkligen din fölust...Evelina var verkligen en härlig unge...kram till dig...carina

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag var där igår. Det var oerhört gripande när Terry fick kontakt med din lilla dotter. Vi var nog många som fällde tårar. Vi fick verkligen bevis på att andevärlden existerar. Hoppas du och din familj kan känna en tröst i er vardag efter denna kontakt.... Varma kramar Anneli

  SvaraRadera
 7. hej...läste igenom det o en tår nästan föll..
  Jag har själv en son på 7 år som inte kan gå o tala..har ensam vårdnad om honom ..så det blir kämpigt i bland..han e ljuset i mitt liv..han har ju visat mej hur det är att leva i en tyst värld..o ibland undrar jag hur det ska gå för honom i livet när jag inte kan vara här hos honom ...när jag går bort..men allt som sker är meningen ..för ett annat syfte ..så tror jag..men det sägs ju att det gud ger vill han ta tillbaka...varma kramar merit lundkvist!Jag finns på face book..

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Jag var också där igår och jag blev väldigt gripen av att din dotter dök upp. Jag förstår att du inte kunde hålla tillbaka tårarna, det var många som grät med dig.

  SvaraRadera
 9. Jag gråter av både glädje och sorg när jag läser din berättelse. Jag har varit på många seanser med Terry och vet hur starkt det är att höra allt han förmedlar vidare från andevärlden. Glädjen och trösten han ger till anhöriga som får bevis på att andevärlden är runt oss "hela" tiden är en fantastisk känsla att få uppleva!! Kramar till er! :)

  SvaraRadera
 10. Tack för att du delande med dej av detta. Jag var också där igår

  SvaraRadera
 11. Hej jag var också där i Helsingborg den 9-10 helt otroligt vilken upplevelse, där kom många känslosamma stunder med lilla flickan många tårar kom, viken glädje mitt i sorg vilken lycka för dig, tack för du delade med dig av detta kram < 3 <3 <3

  SvaraRadera
 12. Fantastiskt! Jag gråter. Jag vet inte om det är av lättnad eller glädje. Om jag var tveksam innan så är jag det inte längre på grund av din berättelse. Jag tror på andevärlden och nu är säker på att Kitty har varit och hälsat på mig. Innan trodde jag att det var som jag inbillade mig. Men nu vet jag. Kramar Cilla

  SvaraRadera
 13. Kära Cilla...jag läser och gråter, vågar inte tro....men hoppas. Vill gärna höra mera, kanske nästa gång vi träffas?
  Kramar Nera

  SvaraRadera
 14. Cilla o Fagge, jag hppas ni möter er dotter på något sätt i någon framtid, jag har läst tillbaka på er blogg från förra året, oj vilken grym o stark läsning! Skönt o se att Cilla fick kontakt, otroligt egentligen! Från Peter))

  SvaraRadera
 15. Javisst finns det små änglar, och visst finns det ett efter för oss alla, släpp aldrig den insikten.
  Hur härligt är det inte att veta att våra små Evelinor är omhändertagna i efterlivet.
  Kram från mig!

  SvaraRadera
 16. Jag vill bara göra ett avtramp hos er genom bloggen, ja läser o läser och försöker förstå hur livet kommer att bli, men ja kan inte,,kan inte förstå hur man ska orka. Beundrar er och hoppas att vi oxå kan få det någorlunda drägligt liv sedan igen...
  Man får nog låta det ta sin tid.. Gråter o gråter med er, Moas gamlafarmor ligger nära Evelina i Åsum, men av någon orsak så vågar ja inte gå dit, har velat många gånger lägga en blomma, men benen har aldrig dragit mig dit, tror att något säger INTE ÄN... Hoppas ni har det så bra som ni kan

  Kram Jenny (Moas mamma)

  SvaraRadera
 17. oj... har har gås hud och tårarna rinner...
  Änglar finns!!
  Kram

  SvaraRadera
 18. TACK för att du delar med dig av din fantastiska upplevelse! Visst är det så att våra älskade finns i vår närhet även om vi inte har Terrys förmåga att se och höra andarnas budskap. KRAMAR

  SvaraRadera
 19. Hej! Jag är en 20-årig tjej som nu ligger och har tårar i ögonen efter att ha läst din berättelse! Jag har aldrig tvekat på änglar, jag har själv en speciell ängel, min kusin som dog i cancer för två år sedan.
  Jag tänker på er och lilla Evelina!
  Kramar från Ronja

  SvaraRadera
 20. Tårarna rinner... tack för att du delar med dig! ÄNGLAR FINNS!
  Kram
  Lisa i Gislaved

  SvaraRadera
 21. Vad fint, jag blev helt rörd av att få läsa det här.

  SvaraRadera
 22. Tack för din fina berättelse. Jag var själv där och hörde allt. Tror inte någon kunde hålla tårarna tillbaka. Vilken känsla det var. Jag är glad för din skull att din dotter kom. Visst är han otrolig Terry... Många varma Kramar

  SvaraRadera
 23. Vad underbart !!! (i allt det mörka) Kramar

  SvaraRadera
 24. Tårarna rinner....av sorg och av lycka.
  Vill så gärna tro att det finns något efter livet på jorden och detta får mig att växa i den tron.
  Så skönt för er att få bekräftat att Evelina finns med er!
  Miste min mamma i cancer för ca 2,5 månad sen, vill tro att hon också är med oss hela tiden, känns som en stor tröst mitt i sorgen.

  SvaraRadera
 25. Vilken fantastisk upplevelse för er att ni fått kontakt med Evelina. Har följt hela er blogg. Min mamma dog för 4 år sedan och jag känner att hon någonstans finns med oss. Följer mina barns uppväxt. Jag pratar ofta med henne och känner att hon finns omkring oss. Vad bra att ni har lilla Evelina hos er! Änglar finns! Wilma

  SvaraRadera
 26. terry ewans är så otroligt bra. har också varit på seans hos honom. Han är fantastiskt.
  stora kramar till dig.

  SvaraRadera