söndag 24 oktober 2010

Pärlplattan som aldrig blev färdig..Morgonen måndagen den 27 april satt Evelina på sitt rum och pärlade som hon så ofta brukade göra. Hon var alltid så noga med färgerna och mönstret, så skulle man hjälpa henne så fick det bli på hennes vis. Hon var så duktig och det blev alltid så fina pärlplattor som hon ville att jag skulle stryka. Jag var ju inte den snabbaste till att stryka dom så det var ofta dom blev till stötta och pärlorna ramlade bort och Evelina blev ursinnig på mig. Men till slut så brände vi alla plattor hon gjorde och ville spara. Och det är jag så tacksam för idag,för nu har vi många färg glada fina pärlplattor att titta på och minnas hur duktig Evelina var/är.

Men just denna måndag morgonen den 27e April när Evelina satt och pärlade så blev det tid för oss att bege oss till Lund och den väntande strålningen som skulle börja samma efter middag.
Evelina blev såklart besviken men sa: Jag kan ju göra den klar när jag kommer hem igen. Ja sa jag det kan du ju göra, vi låter den ligga kvar på ditt skrivbord.

Men Evelina kom aldrig hem mer efter den morgonen....
När vi steg in i vårt hus natten mellan den 9-10 maj så allt vi möttes av var Evelinas tysta tomma rum med en ofärdad pärlplatta på hennes skrivbord...

Den har legat kvar där enda tills nu när vi renoverat hennes rum. Man är så rädd att den ska fördärvas den är speciell för mig (som så mycket annat).
Men nu ligger den här igen och jag har en underlig känsla av att någon dag någon gång kommer den ligga här färdig pärlad, och då är det Evelina som har kommit hem......

4 kommentarer:

 1. Så fint och rörande. Jag känner igen det där med hur lätt det är att stöta till och förstöra ostrukna pärlplattor. Förstår att den betyder mycket för dej som den är...ostruken. Av hela hjärtat önskar jag att Evelina fick slutföra den. Denna fina lilla flickas öde berör verkligen.

  Kram
  Jennie - en trogen bloggläsare

  SvaraRadera
 2. Kram vill bars säga jag följer er....

  SvaraRadera
 3. Åh Lovas julklappar, Lova fick en massa julklappar pärlor , barbiedocka, och glitter m.m. Allt öppnade hon ju ur paketet men själva askarna står orörda och oöppnade som om man just köpt hem dom från butiken. Det gör så ont att se allt detta hon skulle leka med, alla spel som blev knappt spelade, bara provade...
  Lova älskade också att pärla. Hoppas hon och Evelina får pärla där de är nu.

  SvaraRadera
 4. Tänker på dig

  När dagen känns tung
  och livet känns kallt
  är det svårt att se
  en mening med allt.

  Så ensamt det är
  att bära en sorg.
  Men bördan kan lätta
  med andras försorg.

  För tankar kan värma
  och ord göra gott.
  En blick kan berätta
  att någon förstått…

  Så känn att du har
  ett stöd här i mig.
  För det ska du veta
  - jag tänker på dig
  Massor av kramar
  Anna Hylèn <3

  SvaraRadera