söndag 31 oktober 2010

Oktober slut...


Ja dagarna, månaderna och åren rullar på, och tur är väl det om man ser det på mitt sätt. Att ju fortare tiden går ju fortare får jag krama min lilla tös igen, och jag längtar så det gör så ont.

Oktober månad är slut och det går otroligt fort mot julen, julen som jag fasar för. Att plågas varje gång man går in i en affär och dom har satt fram jul klapps tips bestående av fina Kitty kläder, leksaker, dockor, pyssel mm. Ja allt som man vill köpa till en flicka på 4-5 år. Förra året skulle vi göra ett försök att hålla jul för våra andra barns skull. Men glädjen,värmen och jul myset fanns inte där. Plågan av att se Evelinas kusiner få julklappar av tomten och se glada ut, det är verkligen att plåga sig själv i onödan. Vi har pratat lite om att vi bara ske ge oss av detta året och strunta i allt vad julen heter. Jag önskar att det blir så men än så länge är inget bestämt.

Inatt hade både jag och Fagge glädjen att drömma om Evelina. Det är bara så jobbigt att jag glömmer så fort. Minns bara att jag drömde om Evelina och en annan prinsessa som verkade vilja tala om att dom hade roligt....

Idag gick hunden och jag vår vanliga skogs runda, och det är verkligen avkopplande och skönt att gå i skogen denna års tiden. Det enda man hör är löven som prasslar under skorna och Zacks enorma flåsande.

Annars är denna års tiden full av plågsamma minnen och dagar. Det är ju ganska exakt två år sedan Evelina blev sjuk och vi tillbringade vareviga dag nere i Lund och hade inte permission förrän dagarna innan jul. Evelina hade en mycket jobbig tid, det var det ena efter det andra bl a blåsorna i underlivet som gjorde att hon inte kunde gå eller sitta utan låg mest i sin säng. Ja när man tänker tillbaka på det så kommer alla tårarna. Vår lilla flicka så jobbigt allt va och vad mycket du fick utstå. Om ändå allt hade varit så mycket annorlunda och du hade suttit här på ditt rum och lekt nu ikväll...istället sitter jag här, omringad av foto och pärlplattor och så många fina minnen av dig.....vi möts igen min älskling

4 kommentarer:

 1. Julen blir också för mig en plåga. Jag vågar inte ens tänka på den än. Våra flickor kämpade så gott dom kunde och fick utstå alldeles för mycket. Jag kan känna mig så uppgiven. Trots allt kämpande så gick det inte. Kramar

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag har kikat in i din blogg någon gång tidigare via länkar från Kristianstadsbladet och nu halkade jag in via en annan blogg.
  Vi har träffats ett par gånger både på CSK barnavdelning och lekterapin på BUS då vi är där en hel del med vår flicka som har barnreumatism. Jag minns så väl Evelina för att ALLTID såg så pigg och glad ut :-)
  Jätte fin blogg om er fina tjej! Så orättvist att hon inte lyckades övervinna sjukdomen!Stor kram till dig

  SvaraRadera
 3. Julen ja usch på gott och ont. Och alla dessa saker du nämner som ställs fram synligt överallt ännu mer, inte för att min laserblick undgår dem annars heller men det är ännu mer påtagligt nu vid dessa tider.
  :-(
  Lova fyller år 4 december. Och allt nu kretsar kring dessa tankar.
  Drömde också om Lova inatt. Är inte så ofta det händer men jag lägger så värde på dessa drömmar.
  Jag hoppas så på att få träffa henne en dag igen.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Vi var i Norra Åsum idag och då såg vi lilla Evelinas grav o jag ville bara säga vilken underbart fin gravsten och plats.
  Styrkekramar till er <3
  Carina H (Jennys mamma)

  SvaraRadera