lördag 2 maj 2009

Feber och ny sond

Natten har varit lite orolig,fick upp och duscha henne för en olycka i sängen.Hon får in så mycket vätska som måste ut igen.Dom vanliga kontrollerna på morgonen,Evelina sov som vanligt.Hon vägdes när hon hade vaknat och den stod på 20,6.Låter ju bra men känns ej rätt med tanke på att det va 18,6 igår kväll.Så nu antas det att hon börjar samla vätska på sig och hon får vätske drivande på fm.Febern ligger och lurar hela tiden och stiger till närmare 39 idag också.Evelina börjar sen kräka och lyckas få upp sonden och det mesta som kommit ner.Hon har även en massa segt slem som hon har problem med att få ut men det kommer upp när hon kräks.Så nu blir det att sätta ny sond i vaket tillstånd! Jag åker iväg en sväng och inhandlar lite nödvändiga ting,och Evelina sa hon ville ha taco idag så det ska det bli snart.
Hon fick lite lugnande när det va dax att sätta sonden,men hon blev såklart ledsen ändå.Man kan ju själv tänka sig hur det känns att köra ner en slang genom näsan och halsen,usch.Men hon va super duktig ändå som vanligt hon måste få protestera ibland så mycket som hon får utstå.Sen har hon legat och sovit ett par timmar medans vi bytte rum.Nu är vi inne i ett isolerings rum som vi nu ska ha ett bra tag.Vi är inte ännu isolerade men blir troligen i veckan.Vi har även provat ut speciella skydds kläder som man ska ha,så nu är allt fixat.Värdena är fortfarande skapliga,det är bara trombocyterna 79 och HB 87 som sakta sjunker.Vita 4,0 och netrufila 3,9 är fortfarande höga,det är dom netrufila som avgör när vi blir isolerade om jag har förstått rätt.Crp (infektionsvärdet) har höjts från 6,7 till 57 så det tyder ju på att något är på gång ,infektion eller nått.Nu ska det bli mat och vi får hoppas att hon får i sig lite.Endast 4 dagar kvar till transplantationen.

2 kommentarer:

 1. Lider med er! Känner igen mycket. Det sega slemmet bla. Vet inte hur många sonder vi gjorde av med första transplantationen. Till andra rundan började vi hålla den. Man ser när den är på väg upp för att den bubblar ur näsan. Om man passar och den kommit mindre än en dm kan man trycka tillbaks den. Varje räddad sond är en bra sond.

  Tänker på er. Snart är konditioneringen klar ialla fall!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Lilla Evelina hjälten! Du är så fantastiskt duktig! Tänker på dig flera gånger om dagen och du ska veta att om jag vore där skulle jag krama dig varje dag. Men vi kommer in på måndag. Hoppas du snart börjar må lite bättre av medicinen så du kan äta nåt litet gott.
  Kramelikram

  SvaraRadera