måndag 4 maj 2009

Isolerade

Efter en jobbig natt så kom det en tidig morgon.Kissade i sängen i natt igen ,sover så hårt och mycket vätska.Duscha och byta säng kläder,sen vakande jag varannan timme resten av natten och kissade henne när hon så gott som sov.Evelina vaknade redan 7.30 och vi gick upp eller jag hon låg ju kvar och såg barn program.Dom startade cytostatikan redan klockan 6 på morgenen och den ska gå in på 4 timmar.Evelina va ju fastande för att eventuellt sövas men svaret på bakterien dröjde och Dominic läkaren sa att dom skulle prova att rengöra cvk`n med saltsyra det har dom gjort ibland och det kan räcka.Alltså plockar dom inte ut nån cvk idag.Nu slipper hon fasta men äter inget direkt ändå,hon har kommit på att hon får genom slangen.Dom rengör cvk`n i 3 omgångar med 20 min mellan rum.Dom startar ATG (antikropps medicin)klockan 16 och räknade med att den skulle gå i ca4-5 timmar.Under hela tiden ska en sjuksköterska sitta i rummet och ha vak,och det blir Petra en av våra favoriter som fick det jobbet.Dom brukar säga att dom första 2 timmarna är värst.Evelina målar ,spelar och pratar och är glad.Strax efter att 2 timmar har gått så får hon frossa och blir illamående och kräker,och sonden kommer upp.Infusionen av ATGn stoppas och läkare tillkallas.Hon får cortison som ska hjälpa och dom ska stoppa en halv timme.Kör på igen och allt är lungt tills 21.30 då hon tempar upp på nytt.Nya sköterskor på plats nu och det är jobbigt när dom byter så mitt i nånting.Jag talar om vad dom gjorde förra gången att dom stoppade en stund och fick cortison,hon tror det ska räcka att ge pafalgam.Maktlös som man är så tror man ju dom har rätt,men en stund senare kommer hon in igen och stoppar och ger cortison och säger hon pratat med läkaren som sa hon skulle stoppa.Bakterien som växte i blodet va inte den dom misstänkte men det va en liknande men lite mer lättsam.Jag är så dålig på alla namnen men ska nog börja anteckna.Men även den kan gå på porten så dom ska vara extra vaksamma nu.I denna skrivande stund så är det ca 2 timmar kvar på ATGn och klockan är nu 22.15 vet ej när jag kommer i säng här sitter ju en sköterska.Imorgon ska hon också ha denna men dom ska starta den vid 11 är det tänkt.Värdena idag har sjunkit lite till men är fortfarande mät bara.

3 kommentarer:

 1. Hallå tänker på er varje dag och håller tummarna. detta fixar du Evelina. Ha de bra och sköt om er.
  Många kramar Anki

  SvaraRadera
 2. Hej Evelina!
  Alla dina kompisar och fröknar på förskolan läser om dig och håller alla tummar för att allt ska gå bra. Vilken kämpe du är! Fast det visste vi redan. Vi längtar och längtar tills du är tillbaka hos oss!
  Saknar dig!
  Kramar från alla på Helgedals förskola

  SvaraRadera
 3. Hej Evelina!
  Dina kompisar och alla dina fröknar på förskolan håller alla tummar i världen för att allt ska gå bra. Vilken kämpe du är! Lika stark som Pippi Långstrump! Vi längtar tills du är tillbaka hos oss!
  Kramar från alla på Helgedals förskola.

  SvaraRadera