torsdag 17 september 2009

Födelsedagar & samtal i Lund

Det har gått några dagar nu sen vi firade Evelinas 5 års dag.Det va en tung och jobbig dag och man saknade och tänkte på lilla Evelina hela tiden.
Tack alla underbara vänner mfl som satte blommor och nallar mm till Evelina på hennes dag,det va enormt vackert att se och en underbar värme i hjärtat spreds när så många tänkte på henne .Det hade hon verkligen gillat,alla ville hon ju bjuda på kalas.
Evelinas Farmor fyllde år i tisdags och hennes Mormor på fredag,bara en massa födelsedagar just nu.Vi säger så klart stort grattis till dom än en gång.
Evelinas mormor har fullt upp med att göra sina änglar som har blivit så populära överallt och det är för ett gott ända mål det går till,även om allt hade känts så mycket bättre om Evelina hade klarat sin kamp mot Leukemin.
Jag blir så fruktans värt ledsen av den dumma reklamen på tv där 3 barn sitter på sina stolar men den 4e är tom........den va Evelinas känns det som.
Kan även säga att Hemmets Journal har varit hemma hos mormor och gjort ett reportage om hennes "ängla verksamhet" och det kommer ut i November nån gång,dom läste om henne i Laholms tidningen och ville skriva lite om henne efter det.Kul att det gått så bra och det är ju tack vare alla er som hjälper till att sälja dom och alla köpare så klart.Kanske kan vi bidra till att dom kan rädda det 4e barnet också,vem vet.
Igår va vi i Lund och träffade läkarna igen för ett förmodligen sista samtal.Frågor ställdes som varför dom inte kunde ändra hennes behandling redan dag 15 då dom redan såg att hon va en "bad responser" av behandlingen.Ett kort svar va bara att dom följer sina schema som är samma i hela Norden och avviker inte i från det.
Man kan ju tycka att dom skulle ändrat i behandlingen redan då för hon hade så många cancer celler kvar dag 15. Det är nog som läkaren sa att vi är ute efter ett svar Varför det hände och vi vill hitta en orsak.Dom säger att det finns inget svar bara antaganden,och att det är en del barn som dör av komplikationer och inte själva cancern.Evelina va så hårt pressad i värdena och hade inget immunförsvar och då klarar man inte ens sina egna bakterier,men varför får dom då sånna tuffa behandlingar???
Läkaren sa att Evelina alltid kommer att ha en plats i hans hjärta,han mindes henne komma sjungande i korridoren efter sitt bad i sin badrock alltid så underbart glad.Jag tror att många på avd 64 har Evelina i sitt minne och hjärta,för hon va/är en sån underbar liten person eller prinsessa som hon kallade sig.
Om inte tarm bakterien hade lyckats ta sig in i blodet så hon fick blodförgiftning,då hade vi förmodligen varit en lycklig familj här hemma nu.Om bara hon hade klarat den första veckan så hade nog allt ordnat sig.
Om bara inte Om fanns och Varför så hade allt varit underbart nu istället för ett mindre levnads värt liv.

8 kommentarer:

 1. Vill säga först att änglarna är helt underbara. Emilia önskade ett sig nu när hon fyller år idag. Hon pussade ängeln & sa "Tack nu har jag Evelina här för alltid". Jag har också reagerat på den DUMMA reklamen. kan dem inte göra den bättre. Tänker precis som ni att det är Prinsessans plats.UCH!!!!!!
  Uch ja Cilla ni har en lång resa kvar att bearbeta.Men INGEN kan ta er ifrån alla era goda/roliga minnen med eran lilla prinsessa.Prinsessan kommer ALLTID att finnas i alla våra hjärta. Ni ALLA finns i vårat hjärta.
  Bamse kramar från Mia m familj

  SvaraRadera
 2. Cilla me familj vi tänker på er dagligen o allt ni måste gå igenom det är fruktansvärt....Fan va livet är orättvist många styrkekramar till er Annika Lasse Frida

  SvaraRadera
 3. En mamma till en ängel17 september 2009 21:29

  Känner så igen oss i allt Ni skriver om på er blogg, då vi själv miste vår lille kämpe 2007 endast 2 år gammal i cancer. Det finns inte ord....
  Jag undrar var man kan få tag i de fina änglarna?
  mvh och styrkekramar till ER

  SvaraRadera
 4. håller med om reklamen.. även om man halv slumrar framför tven.. så när den reklamen kommer så blir man helt klarvaken och känner en enorm saknad

  SvaraRadera
 5. Skönt att höra ifrån er igen, förstår att det varit en enormt påfrestande tid sedan Evelinas fina födelsedag....jag har tänkt på er varje dag. Häromkvällen när vi tände ljus här hemma, nu när höstmörkret börjar komma, så brukar jag alltid tänka på min pappa och min bästa vännina som jag förlorat. Denna gång blev det även ett ljus för Evelina.....även om jag inte kände henne så finns hon (och ni)i mitt hjärta.

  Många styrkekramar Agneta

  SvaraRadera
 6. Håller med om reklamen!!
  Den är så hemsk. Förstår om du/ni tycker den är jobbig, för det gör jag.
  Kämpa på cilla ge inte upp!!!
  kramis

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Håller också med om att reklamen med den tomma stolen är så grym, magen bara knyts åt och det gör så ont...
  Så fint av Evelinas mormor med änglarna! Jag skulle gärna köpa en sådan om det finns möjlighet!
  Varm kram från Isa med sin Evelina i hjärtat (2001-2004 ALL)

  SvaraRadera
 8. visst är det så vi minns henne i korridoren på 64:an men även hur hon liksom Jesper gillade taco. Tänker på er kram Carina

  SvaraRadera