torsdag 7 maj 2009

Transplantationen avklarad!!



NAVELSTRÄNGSBLODET FRÅN TEXAS

Imorse fick hon en påse trombocyterinnan hon åkte upp på OP för att få en ny CVK.Sövning och allt gick bra.Dom hade bytt sida så nu har hon CVKn på vänster och ärr på båda sidor.Dom sa hon va på väg till uppvak vid 10 men det tog ändå en halv timme innan dom ringde dit oss.Man blir så orolig för alla förseningar.När vi kom upp och såg den lilla prinsessan där så såg hon så skör ut.Två stora röda märken på kinde där huden va av,det har hänt inne på narkos när dom tagit bort tejp.En sjuksköterska går med upp för att sätta igång medicinen Sandimmun.Röntgen kommer till uppvak för att röntga Cvkn så den sitter rätt.Hon får inget flöde in i CVKn med det går bra att backa..Problem igen!Dominic sa att transplantationen skulle bli vid 12.30 så nu va det bråttom att få i ordning på CvKn.Röntgen får komma igen för att ta nya bättre bilder så att inte slangen är viken eller nått.Till slut börjar maskinen fungera(jag misstänker sköterskan satte dropp räknaren fel)och sandimmun går in.Dominic är med på uppvaket och när vi kör ner kommer en reaktion igen i hissen.Alldeles röd igen,nu vet vi nästan att det inte är ATGn hon fick reaktionerna innan utan Sandimmun som hon måste ha varje dag i 100 dagar minst .Typiskt att hon inte tål den.Hon får cortison och det avtar.

Förberedelser för Transplantationen börjar.
Cortisonet hon fick skulle hon ha och steorider innan det förs in.Och blodet anländer från blodcentaralen där cellerna har tvättats och räknats.
Transplantationen görs: Dominic drar upp blod i en spruta som han sedan sakta för in i Evelinas blodbana där dom söker sig till ben märgen för att sen hitta sina arbets uppgifter.Allt tog ca 25 minuter.Dominic sa att det va 100% celler som hon fick,så det gick inga förlorade på transporten från USA och hit + att dom legat ner frösna sen 2007.Och det va ju possitivt att mängden va god.

DOMINIC SPRUTAR IN NAVELSTRÄNGSBLODET

Under tiden det förs in så mår Evelina inte alls bra utan jämrar sig och är ledsen och vill att han slutar.Det kommer en speciell doft från blodet och Evelina.
Det sägs att dom mår väldigt dåligt när det kommer in en illamående känsla och allmänt ont.Blodtrycket börjar stiga och Dominic ordinerar vätske drivande.Hon ligger och är ledsen och mår dåligt i en timme efter ,sen somnar hon.
Nu är det en lång väntan som kommer att gå upp och ner innan det blir TAKE.
Nu ber vi för att det är krut i Texas gossen.


UNDER TRANSPLANTATIONEN

9 kommentarer:

  1. Läser och blir alldeldes tårögd, Ja är inte någon troende person, men ja har faktiskt bett många gånger de senaste åren, och idag gör jag det för er lilla prinsessa. Hoppas Texaskillen har bra celler och att Evelinas tid framöver bara blir bättre o bättre..

    Kram och hälsa henne från oss..

    Jenny

    SvaraRadera
  2. Ni vet att vi tänker på er och prinsessan. Isabelle har frågat flera gånger idag om vad som händer. Våra barn är så medvetna, fast de oftast brukar verkar tvärtom. Som du skriver: I slutändan blir Evelina frisk!!!
    Kram Karin

    SvaraRadera
  3. Jag tänker på er!
    Hoppas allt går bra.
    Kramar Amanda

    SvaraRadera
  4. Amanda och jag har tänkt på er idag.
    Nu hoppas vi att Evelina få må bättre och bättre för varje dag som går.
    Vi tyckte det var så trevligt när du satt och pratade med oss i köket.
    Kramar Amanda och Linda

    SvaraRadera
  5. Puh, skönt att det är inne. Man är ju så rädd att något ska gå fel, att blodet ska hamna på golvet pga en sprucken påse eller något. (ialla fall var det något jag nojade över) Man ser de där millilitrarna och vet att de är livet och de enda i sitt slag. Nu är de inne! Och klart att det är krut i killen! Det är jag säker på.

    SvaraRadera
  6. Lilla stackare, typiskt att där kommer till en massa extra strul men varför har hon inte fått någon portacat innan?
    Jag tycker hon ser ut som en liten indiantjej med streck på kinderna och då passar det ju med blod från Texas. Jag tror hon är lika stark och envis som indianerna:)
    Kram
    Carina (Jespers mamma)

    SvaraRadera
  7. gud va skönt att allt har gått bra det är klart det är krut i en liten texas kille hälsa o krama tänker på er kram annika lasse frida

    SvaraRadera
  8. Lilla prinsessa! Vi har tänkt på er hela dan och undrat hur det gått, men vi är helt säkra på att nu är det värsta över! Nu kan hon bara bli frisk! Elias läser och funderar. Hälsar. Självfallet är det är krut i Texas killen! Nu finns det två hjältar där i en och samma person! Coolt!
    Kram från oss alla!

    SvaraRadera
  9. Vad skönt att det äntligen blivit av så ni slipper att vänta längre på transplantationen.Vi håller alla tummar som finns och det kommer att bli bra för hon är lika envis och stark som sin mamma.Har er alltid i mina tankar

    Många kramar Anki

    SvaraRadera