måndag 20 april 2009

Provtagning och inskrivna

Imorse bar det av till Lund igen,vi har faktiskt varit hemma i 2 veckor.Evelina är glad och mår bra idag.Vi lämnar urin prov och blodprover,jag talar om för läkaren att hon små kissar hela tiden.Dom hittar blod i urinen och tror hon kan ha något virus men läker ut av sig själv.Blodproverna va så gott som bra,lever värde som var förhöjt igen men dom är ej oroade för det.Trombocyter 300 HB 114 Vita 4,5 Crp 1,3 så det är vi nöjda med.Det blev längd och vikt kontroll,dagens vikt 18kg och 114 cm lång.Har hållt sig runt 18 kg rätt länge nu och det är ganska bra ändå,vuxit 2cm sen vi kom in i oktober. Vi pratar med Albert om transplantationen.Fagge har läst en massa på nätet nu och oroar sig för att givaren bara är matchad 5/6 och att det är B allel missmatch.Han har läst att B är en väldigt viktig del som måste stämma,men antagligen är det en liten del av B som är missmatch om vi förstod Albert rätt.Dom oroar ju inte gärna en i onödan.Om det är någon som har erfarenhet av detta så skriv gärna en kommentar.
Vi är nu inskrivna på avd 64 rum 9 ,men fick lov att åka hem igen tills på onsdag morgon då hon ska sövas för benmärgsprov och trippel LP i ryggraden.Sist hon sövdes så föll pulsen kraftigt och tog flera dagar innan den normaliserade sig igen,hoppas det inte blir så denna gången.Om allt är bra sen så blir det nog hemgång några dagar igen som vi väl ska ta vara på.Va trevligt att träffa familjen Edengrand igen på avdelningen,vi har varit så oroliga för deras pojk Elias som varit mycket dålig men nu är betydligt bättre,en riktig kämpe och härliga föräldrar
Linda och Nellie kom till oss när vi kommit hem,hon skulle köpa några änglar.Dom hade kaka med sig så vi tog en fika och Nellie och Evelina lekte lite.Trevligt med oplanerade besök.Vill passa på att tacka alla som skriver fina kommentarer på vår blogg det värmer och stärker oss.

2 kommentarer:

 1. Ni är bara för goa! Passa på och njut av det underbara vädret! Ät något extra gott - för snart blir det kanske lite svårare för lilla Evelina. Jag har en liten överraskning till henne när vi ses igen... Kram till Er alla!

  SvaraRadera
 2. Toppenvärden ser det ut som :)
  Förstår att ni oroar er.

  Vet ingenting om HLA mismatch, men vad jag tycker mig ha sett på medpatienter under våra transplantationer, är att de som verkar tåla cytostatika bra ändå har en fördel av att ha mycket krafter kvar vid en eventuell GVHD.

  Oro kommer man inte ifrån.

  Håller tummarna för att Evelinas transplantation visar sig bli en "räkmacka"
  Kramar

  SvaraRadera