måndag 27 april 2009

Strålning dag 1

Morgonen hemma blev som jag hade väntat mig.Fast man vetat om att vi skulle åka idag så va knappt något färdigt.Slänger ner dom sista sakerna och kommer iväg till slut.Evelina fick i sig en halv leverpastej smörgås och ett glas mjölk,det dröjer innan hon får äta nästa gång.Väl nere i Lund så blir det den vanliga provtagningen och ALLA värden va faktiskt helt bra idag.Klockan 14.50 ger vi oss ner i kullvertarna med Evelina i sängen.Alla är på plats,Narkos läkarna och strålnings personal.Evelina får sin narkos sittande i mitt knä och jag känner hur hon försvinner och blir helt lea lös.Lite obehagligt faktiskt fast vi är vana vid det nu.Dom ska sen lyfta i henne i formen som vi gjorde för snart 2 månader sen.Tycker det verkar lite jobbigt för dom att få i henne i den sövande och sen göra alla inställningar med lung skydd och hals skydd.Det är jätte viktigt att hon ligger så som dom har mätt innan så att strålningen inte tar mer än 80% på lungorna men 100% på resten av kroppen.Ska fråga imorgon om dom inte kan söva henne direkt i formen i stället.Sen åkte Evelina upp på uppvaket och låg där till 17.Jag fick peta på henne rejält för att få henne att vakna.Tyckte hon skulle ha lite mat i magen innan det är dax för nästa fasta kl 02 i natt.Hon åt bara två smörgåsar när hon kom ner,men det blir kanske nått mer innan läggdaxs .Hon ligger nu i sängen och ser scooby doo och det verkar som hon inte vill gå upp mer idag.Hon mår i alla fall bra efter sin första strålnings dos.

4 kommentarer:

 1. Hej Familjen

  Har varit inne under dagen och kollat till er. Va bra att allt gått vägen idag, ja kommer ihåg då Moa strålades 5dagar i veckan i 6 veckor 30ggr totalt, fy fasiken vilken tid det var, till sist gick vi själva med henne till strålningen genom dom kalla kulverterna, ingen rolig tid. Hoppas Evelina mår bra efter några ggr, Moa blev lite tröttare ju längre tiden gick, men allt går, barnen är otroligt starka individer, dom är helt klart superduktiga. Hälsa Evelina så gott och lycka till i veckan, ja kollar in varje dag och ser hur det går för er lilla prinsessa.

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Hej
  Skönt att första dagen är avklarad och allt gick enligt planerna. Det där med sövning vänjer man sig nog aldrig vid, läskigt när de somnar på en halv sekund.
  Vi håller tummarna för att allt går bra, Evelina är ju en stark tjej.
  Kram
  Carina (Jespers mamma)

  SvaraRadera
 3. Tänker på er under dessa jobbiga dagar och hoppas av hela mitt hjärta att allt går vägen. När min dotter gjorde sct så var stödet och kontakten via datorn helt fantastisk och jublet via cyberrymden när hon fick de första vita blodkropparna var fantastiskt. Jag följer er och väntar ihärdigt på att Evelina ska få "take". Detta kommer att gå vägen!! Kram Maria mamma till Victoria och Marcus

  SvaraRadera
 4. Mina tankar har varit hos er flera gånger idag! Hon är så duktig lilla Evelina! Kommer in till er i morgon.
  Kramar Annette

  SvaraRadera