tisdag 28 april 2009

Strålning+Sond dag 2

Vi åkte till strålningen 7.45 imorse.Evelina va ganska trött,hon piggnade till igår kväll och dansade med sköterskorna i korridoren så hon somnade vid 23 tiden igår.Strålnings personal och narkos gänget väntade på oss och vi kom igång.Frågade om hon kunde sövas i formen men dom ville inte gärna det.Det gick bättre i alla fall med sövning och att få i henne i formen.Självaste strålningen tar ca 4 min på var sida, och sen skulle dom sätta en sond(näringstillförsel genom en slang genom näsan) på henne.Hon va på uppvaket klockan 9.15 och vi kom ner på rummet 10.30.Evelina sover gärna mycket och länge (som sin mamma).Hon frågade varför hon skulle ha en sån slang och försökte förklara att hon blir sämre och kommer inte att vilja äta så mycket.Måste låta konstigt för henne.Det märks redan av lite effekt av strålningen och sövningarna.Hon pratar inte direkt med oss och gör hon det så viskar hon.Det är nog mycket tackvare att det är obehagligt med sonden.Trött och seg hela tiden.Ögonen är geggiga och fransarna borta nästan nu.Ligger kvar i sin säng ända tills 13.30 då hon vill ner och måla på lekterapin,och så blir det.Marianne på terapin har packat en hel vagn med nya målar grejor som är tänkt att hon ska ha på rummet vid isoleringen,men Evelina vill ha upp den nu direkt.På rummet fortsätter hon måla så vi har färg överallt nu.Klockan 15 åker vi ännu en gång ner i kulverterna och samma procedur på strålningen.Allt går bra.16.15 är hon på uppvaket igen och vi kommer ner klockan 18.Nu har hon klarat av hälften av strålningarna och det känns ju skönt. Hon försöker äta ett Happy meal men dricker mest,men dom ger henne nog sond mat i natt fram tills nästa fasta klockan 02.Idag har inte vår prinsessa varit lika pigg och glad som hon brukar men det är förståeligt,bara ändå så himla tråkigt.

4 kommentarer:

 1. Man blir trött av strålningen. Det vet jag att jag reagerade på också!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Va duktig Evelina är, minns då Moa fick sin sond, usch hon tyckte inte om den alls, men efter några dagar så har även Evelina vant sig vid den. Inte konstigt att hon är trött, både strålas och sövas 2ggr på en och samma dag, det tar på krafterna.
  En stor kram till er prinsessa från oss i Hanaskog

  SvaraRadera
 3. Anton Alva Niklas o Elisabeth28 april 2009 23:24

  Hej gumman.
  Skönt att höra att det går bra med strålningen. Vi tänker på dig hela tiden!
  Vi hörs snart igen!
  //Anton Alva Niklas o Elisabeth

  SvaraRadera
 4. HEJ Evelina och familj. Här kommer en hälsning från Milla med familj. Milla är hemma och färdigbehandlad sedan en månad ungefär. Vi är på dagvården för undersökningar emellanåt. Vi är såklart lite nervösa, men än är allt jättebra. Hon har redan hunnit bli snart 11 månader och gör stora ansträngningar i att försöka både krypa och gå. Vi följer er på bloggen och tänker på er. Vi tror absolut att Evelina kommer att klara behandlingen bra.Hon är ju en kämpe utan like, och ni också mamma och pappa!

  SvaraRadera