söndag 8 mars 2009

Hög feber inatt

Igår kväll steg febern ytterligare så hon hade över 40. Vi låg och tittade på melodifestivalen och Evelina somnade för hon va jätte trött. Hon blev hetare och hetare.Ringde på sköterskan som gav henne pafalgam. Hon fick denna dos 2 timmar tidigare än hon skulle men det va tvunget,sen fick hon var 4e timme resten av natten för att hålla febern nere.
Idag på morgonen va hon ganska pigg och febern hade gett med sig och svullnaden på kinden hade gått ner lite. Läkarna i Lund hade bett dom att göra ett ultra på kinden,så det va vi och gjorde i fm. Evelina hade inte gjort det tidigare,och hon tyckte inte om det kladdiga dom hade på och körde omkring med på kinden. Sen ringde Evelina mormor och berättade vad hon gjort och passade på att säga att hon ville ha nya Rosa foppa tofflor. Emelie gör lite chocklade bollar som hon ska skicka med upp till Evelina ,(om jag nu kan låta bli att äta upp dom)så då blir hon glad.
Joacim tar det lugnt med kompisar i källaren,han ser man knappt aldrig när man är hemma.
Fick svar på ultrat att hon är svullen i lymfkörtlarna och det troligen tyder på påssjuka,men riktigt svar får vi ej förrän blodproverna är klara. Dagarna rullar på och nu är det inte länge kvar förrän det är dax för henne att strålas,man känner en viss oro inför allt som komma skall. Vi har fått reda på att det är en pojke från Texas,USA som ska bli hennes donator. Läkaren säger att det är gott om fina celler i navelsträngsportionen hon ska få,och det känns ju bra i alla fall.
Hon är så duktig den lilla tösen, hon är så trött på att vara på sjukhuset ,men hon har lovat mig att hon ska kämpa så hon blir frisk så vi alla kan vara hemma tillsammans igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar