tisdag 17 mars 2009

Pigg hela dagen

Vaknade vid 7 här på avd 64 rum 1. Evelina sov till 9,då jag väckte henne för dom skulle ta lite prover.Det va mun prov och nya blodprov bla. Sen åt hon frukost som bestog av en knäcke macka och några skedar flingor,det va inte den stora frukosten det. Efter det blev det ett bad i det stora badkaret inne på 62an,som hon tyckte va härligt.Sen fick vi dagens provsvar, och dom va glädjande. Lever värdet hade gått ner,inte tillräckligt men på rätt väg. Även alla dom andra värdena hade gått ner,men dom är ändå bra.Sen sa dom att hon skulle fasta för att hon skulle göra ett ultra på levern 15.30. Vi gick ner på lekterapin och målade och lekte laga mat. När vi kom upp igen luktade det såklart mat på hela avdelningen,och Evelina börjar bli hungrig.
Vi får gömma undan allt så det inte slinker ner nått i magen av misstag.Det är synd om henne för det är ju inte ofta hon vill äta i vanliga fall.
Äntligen tid för ultrat! När hon ligger där så tittar hon på film i taket,och det är ju väldigt fiffigt.Det tar en stund att titta igenom allt,men hon säger att allt ser helt normalt ut.Jasec förklarade att det dom vill se med ultrat är om ifall levern är förstorad och att blodflödet är normalt.Vi får hoppas att värdet har gått ner ännu mer imorgon.Efter det så fick hon äntligen äta, så det blev plättar och en rostad.Evelina träffade en flicka på avd som heter Matilda och dom lekte och hade roligt.Hon brukar alltid annars vara så ledsen över att här inte finns någon kompis. Matilda är inte sjuk,utan det är hennes lillebror Hampus som är det.På kvällen blir det taco som hon önskar äta,och får i sig lite. Sen kommer Emma och Lisa och ska ta ett näs prov på henne. Hon blir väldigt ledsen och är inte alls sugen på att göra det.Emma låter henne själv föra in slangen i näsan,och då går det bra och alla blir nöjda.Nu ligger hon i sängen och tittar på Astrix film,men hon är trött och ska strax sova.

1 kommentar:

  1. Du är allt en liten kämpe du, Evelina! Följer med dig under dina dagar genom att läsa bloggen. Tack Cilla för adressen! Det ser ut som om ni har en hel del kul där borta i Lund, när man tittar på bilderna med kompisar, utklädningskläder och mysig personal! Det kan ju behövas för att lätta upp allt det andra tunga och jobbiga som ni går igenom. Tänker på er! Jättekramar, Cissi!

    SvaraRadera