torsdag 12 mars 2009

undersökning i LundIdag har vi varit i Lund hela dagen och tagit prover.
Först va det till "sovdoktorn" Evelina skulle idag. Dom tog ett benmärgs prov och hon fick cytostatika i ryggmärgen. Allt gick väldigt fort,sen låg hon på uppvak ca 1 timme. Sen var det dax för en njurfunktions test. Dom sprutade in en lösning i blodet,och efter 2 timmar skulle dom ta ett stick i fingret för att kolla värdet.
Efter det va det tid för en käk och tand undersökning,och allt såg bra ut i munnen.
Sen ytterligare ett stick i fingret för att kolla värdet i njurarna.
Och sen var det tid för ett ekg test och ultra på hjärtat.Allt detta görs för att veta hur allting ser ut innan strålning och transplantationen,sen ska dom följa upp med jämna mellanrum. Vid halv 4 va det äntligen dax för hemfärd. Evelina va sugen på mc donalds för hon hade ju varit fastande idag och inte ätit nått direkt. I kön på mc driven blir Evelina illamående,så det va bara till att få ut henne ur bilen och kräka. Sen åt hon med god aptit men blev illamående igen. Det är säkert efter sövningen som illamåendet kommer.
På kvällen sen så följde jag med till Annelie och tittade på hennes och Jonas lilla dotter. Hon är väldigt söt och mild och go. Skönt att komma hemifrån lite och prata om lite annat. Evelina är väldigt pigg och glad ikväll och vi hoppas att det håller i sig. Vi behöver inte åka till Lund förrän på måndag,då allting ska starta.
Emelie spelade match ikväll mot näsby,dom vann med 19-10. Emelie spelade på kanten,(villket hon inte brukar)och gjorde 5 mål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar